Nyheter

Här skriver vi om våra senaste nyheter.

 
 


En riktigt
God Jul
&
Ett Gott Nytt År
Varmaste hälsningar,
Marie & Malin

De bästa av nyheter!

Idag vaknade vi till de bästa av nyheter. Under torsdagen den 2/12 var vi och genomförde HD-röntgen på vår finska prinsessa  "Essie" - Fabulous Teddy's Take A Bow. Ett alltid lika nervöst moment, som ofta resulterar i en evighetslång och spänd väntan på resultatet. 
Till vår stora glädje var Svenska Kennelklubben snabba med avläsningen, och vi kunde i morse vakna upp till besked att SKK, till vår stora glädje mätt upp Essies höftledsresultat till HD B! 
Ett extra glädjande resultat då Essies mormor är syster med vår fina "Batman". Vår förhoppning inför framtiden är att vi genom Essie ska få möjligheten att utveckla vårt avelsprogram, och om allt går som planerat så kommer Essie att  paras under 2023. 

Hundutställning i Ljungskile 22/8

Vi har till vår stora glädje varit på vår första hundutställning på 19 månader, och det var kusinerna Keila och Kili som ställdes ut.
Keila ( SE & DK & NO CH Golden Tyrie's Charisma ) som för sex månader sedan fick valpar, gjorde en lysande comeback och slutade som dagens bästa tik, BIM och Nordiskt Cert. Och Kili ( CIB & NORDCH & SE & NO & DK & FIN CH Thokkadis Super Truope ) var till vår stora glädje, strålande glad över att få vara tillbaka i ringarna, detta efter att ha varit borta från utställningsdagarna sedan 2018.  Kili slutade dagen till ära som dagens 4:e Bästa hanhund!

Glad sommar!


Våren har nu övergått till sommar, och vi vill passa på att önska er alla en riktigt härlig sommar!

Här kommer en samling härliga bilder på våra Golden Tyries - familjemedlemmar som njuter av sommarvärmen runt om i vårt avlånga land. Tack för ert bidrag   Må väl och allt gott ! / Marie och Malin 
 

Hemsidan är uppdaterad


Hemsidan är uppdaterad. Aktuella sidor finns att hitta till vänster.

Vi finns på sociala medier, Facebook och Instagram. Här uppdaterar vi löpande och delar med oss av vårt vardagliga liv tillsammans med hundarna. Följ oss gärna!


Uppdaterade sidor

Keila har fått valpar!

Vi är jätteglada att meddela att Keila den 27/2 har fått 6 stycken valpar, tre flickor och tre pojkar. Filmsnutt och information om de bägge föräldrarna finns att läsa under "Valpar".
Snart är valparna här

Keila är nu på dag 55 (av 58-63) och det är nu inte många dagar kvar. Keila mår bra och det råder stor aktivitet inne i magen, ett tecken på att det nu börjar bli dags.

Fortsättning följer.....


 

 

Ny bild av Kili

C.I.B & NORD & NO & SE & DK CH & FIN CH
TOP WINNING TT male 2017
THOKKADIS SUPER TROUPER     "Kili"

Kili är son till Golden Tyrie's A Diamond In North, kusin till CH. Golden Tyrie's Charisma och barnbarn till vår stamtik CH. Thokkadis New Endless Sunrise. Kili delsägs tillsammans med Monika Holm i Gråbo.


Vi väntar valpar i början av mars!

Vi är jätteglada att kunna meddela att Keilas dejt  på nyårsafton har gett resultat och att vi nu väntar valpar i början av mars! Pappan till kullen är en mycket trevlig och välmeriterad kille som vi tror har mycket gott att tillföra i vårt avelsprogram. Vi värdesätter hans stabila, trygga och lugna temperament.  Hanen som kommer att presenteras så snart valparna är födda, har likt Keila genomfört alla nödvändiga hälsoundersökningar där samtliga resultat är utan anmärkning.  Vi tror färgvariationen i den kommande kullen kan komma att bli stor.


 Är du intresserad av en valp ur Keilas kommande kull? Välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Eller lämna en intresseanmälan.

Våra kontaktuppgifter finns att hitta under "Valpar".
Välkomna till nya goldentyries.se!

Vi är jättestolta att efter månader av arbete kunna lansera vår nya hemsida. Hoppas att ni skall gilla den! 
En del av innehåller kan kännas igen från tidigare hemsida - men det finns även massa nytt spännande innehåll i form av bilder, sidor, presentationer av våra hundar samt av oss, och såklart den nya layouten! 
/ Malin och Marie

Valpar väntas förhoppningsvis i mars -21

Nu kan vi ge det glädjande beskedet att "Keila" (SE CH & DK CH & NO CH Golden Tyrie's Charisma) har blivit parad och förhoppningsvis väntar valpar i början av mars 2021. Valparna kommer att vara klara för leverans i början/mitten av maj 2021. Pappan till kullen är en mycket trevlig och välmeriterad kille som vi tror har mycket gott att tillföra i vårt avelsprogram. Vi värdesätter hans stabila, trygga och lugna temperament.  Hanen som kommer att presenteras inom kort, har likt Keila genomfört alla nödvändiga hälsoundersökningar där samtliga resultat är utan anmärkning.  Vi tror färgvariationen i den kommande kullen kan komma att bli stor.


 Är du intresserad av en valp ur Keilas kommande kull? Välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Eller lämna en intresseanmälan.

Våra kontaktuppgifter finns att hitta under "Valpar".