Nyheter

Här skriver vi om våra senaste nyheter.

 

Nu vill vi passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Tack till alla er som har följt oss under hela året, och tack för alla era fina ord och ert stöd, det betyder allt för oss! Det gångna året har varit fantastiskt! Våra 8 valpar mår bra, och de har alla funnit underbara familjer att tillbringa sina liv med! ♥ 

Vi vill tacka Pia Larnelius (Delfi), Ellen Lind (Ifa), Susanne Engström (Chanel), Birgitta Magnusson (Ozzy), Karina Björk Wilkinson (Melis), Ingrid Lindqvist (Miro), Familjen Augustsson (Doris) och Madeleine Melchior och Lars Olsson (Noelle), för att ni tar så väl hand om våra små älsklingar, vi är så glada att vi har fått en chans att följa er! 

Nu tar vi semester, så på återseende igen 2013!

Malin , Marie och team Golden Tyrie's

___________________________________________________________________________________


____________________________________________________________________________________

Guldtibbelistan 2012

.... Och nu, när alla julsånger så vacker spelas i alla hus runt om i landet tycker jag att det är dags att byta låt och istället sjunga: Nananananana nanananana BAAATMAAAAN! För nu firar vi att årets resultat av Guldtibbe listan ligger ute, och vi kan STOLT meddela att vår älskade "Batman" FABULOUS TEDDY'S HEARTBREAKER är den 8'nde MEST VINSTRIKASTE HANEN i Sverige 2012 !!!!

MÅ NI TRO att vi är glada !!! Att denna lilla grabb på 19 månader har kunnat göra så bra ifrån sig, och att han dessutom kunnat hålla sin 10 top placering efter 4 månaders showbreak, hade vi ju aldrig kunnat drömma om!!! Men så är fallet ... Och vi kan nu med så mycket glädje, stoltet och kärlek presentera Batmans resultat lista för året som gått :

Batman är utställd 9 gånger på SKK's utställningar 2012 och har placerat sig i bästa hanhund hela 7 gånger av dessa tävlingar!

Han är också : 

5 x CERT VINNARE i SVERIGE , 1 x CERT VINNARE i Norge
2 x BIM VINNARE , 1 x R-CERT VINNARE

1 x BIM VALP , 3 x BIR VALP  
BEST IN SHOW VALP # 2 & TIO TOP BEST IN SHOW VALP på MY DOG 2012


Vi vill ännu en gång tacka Batmans uppfödare Tarja Salo för att hon skickat oss denna urgoa, genomsnälla, charmiga, glada, spralliga, positiva och mycket vackra hund! Det finns inga ord i världen som kan beskriva hur GLADA vi är över att ha Batman i vår familj!  

Vi vill ju givetvis också uppmärksamma "Tyris" SE UCH THOKKADIS NEW ENDLESS SUNRISE , som så vackert fick sitt SVENSKA UTSTÄLLNINGS CHAMPIONAT på sin första tävling i öppenklassen, detta endast 1 vecka efter det att hon fyllt två år i slutet av April!

Så nu firar vi, och vi vill passa på att TACKA ALLA ER underbara, fina människor runt om i landet som varit så otroligt stöttande under året! Vad hade vi gjort utan er? Tack, tack och åter igen TACK!


___________________________________________________________________________________

SKK Internationella Utställning ,
Svensk Vinnare 2012

Så där ja, nu var årets sista utställning avklarad och vi kan inte säga annat än att vi är väldigt nöjda med resultaten från Stora Stockholm, Svensk Vinnare 2012 nu i helgen. Efter att ha varit valplediga i lite mer än 4 månader kändes det ovanligt bra att vara tillbaka i utställningsringen igen, och extra glada var vi över att vi åter igen fick träffa våra kära tibbevänner som vi inte träffat sedan i somras!

"Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, som nu hunnit fylla 19 månader ställdes för första gången i öppenklassen vilket gick över all förväntan! Många snyggar hanar deltog, och Batman slutade som 2'a i klassen med Excellent och CK. Batman blev senare (5'a) utan placering och blev tilldelad Reserv CERT! Detta tycker vi ju givetvis var en bra avslutning på ett fantastiskt år för vår Batman!


"Tyris" - SE UCh Thokkadis New Endless Sunrise, har ju som ni vet varit mammaledig och våra förväntningar var väl inte skyhöga med tanke på att det endast gått 4 månader sedan valparna föddes. Men så fel vi hade! Domare tyckte att Tyris var värdig en placering i den stora championklassen som bestod av 9 vackra tikar, och hon slutade på en fjärde plats med CK! Må ni tro att vi blev förvånade och glada! Tyris är numera i sitt livs bästa form och vi ser med spänning fram emot nästa år då hon kommer att vara tillbaka i utställningsringen på allvar.
Nu ska vi luta oss tillbaka och vänta in julen och nyår, snart är det nya året här vilket innebär nya tävlingar och nya möjligheter!

576316_398794490197908_1613879417_n281211_398791656864858_639195767_n  
 
31597_4148021901831_1659006135_n74092_311487042295417_2039786735_n
 
___________________________________________________________________________________

Inoff Utställning i Varberg

Det var en riktigt HÄRLIG känsla att få vara tillbaka i utställningsringen igen, detta efter att ha haft ett uppehåll sedan i somras! I lördagsförmiddag packade vi in hela flocken och åkte på inoff utställning i Varberg. Allt för att heja på vår Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker-  när han just denna dag skulle dammades av från sin bonus papparoll till valparna :) Uppehållet sedan i somras har givit resultat. Träning, valpuppfostran och mycket besök här hemma i Hällingsjö har resulterat i att vår Batman har blivit en mogen man med stort självförtroende. Vi är så jätteglada att kunna meddela att Batman "är tillbaka", och att han lyckades springa till sig en BIM (Bäst i motsatt kön) placering !! Nu ser vi fram emot att kunna resa till Stora Stockholm i december.

BIR - CH Schaka-Tas Tirayah BIM - Fabulous Teddys Heartbreaker
BIR - CH. Schaka-Ta's Tirayah & BIM - Fabulous Teddy's Heartbreaker ♥

___________________________________________________________________________________

Allt och lite till ...

De senaste månaderna har helt och hållet gått i valparnas tecken vilket har varit en helt fantastiskt upplevelse för vår familj. Under tiden som gått har vi hunnit fylla minnet på datorn med bilder och filmklipp och många glada skratt har det blivit. Att vi uppnått det vi ville med vår kombination mellan Tyris och Charan betyder allt för oss, och valparna, som nu hinnit fylla tre månader, fortsätter att utvecklas till underbara individer som nu börjar komma väl till rätta i deras nya hem. Att det är full fart och mycket glädje i de små förvånar oss inte det minsta, då alla våra valpar verkar ha fått Tyris goa temperament. Tin-Tin som numera heter Doriz mötte sin familj i mitten på oktober och kommer i slutet av november att flytta hem till familjen Augustsson i Göteborg.  

Vår älskade lilla Noelle som är en kopia av sin mor, bor ännu kvar hos oss och letar efter ett kärleksfullt hem. Är det så att du är intresserad och vill veta mer om vår lilla charmiga och glada tjej, är ni varmt välkomna att kontakta oss så berättar vi mer . Noelle som är född helt vit kommer vid vuxen ålder att få det som vi inom hundvälrden kallar "Irish Spotting" vilket innebär att den vita pälsen som hon idag har, kommer att fyllas ut med svarta fläckar, vilket vid vuxen ålder kommer att lägga sig som gråa slingor i pälsen. Detta är en ovanlig och vacker färg hos den tibetanska terriern.

lskade lilla Noelle
Älskade lilla Noelle

"Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, som i början av sommaren var fullt upptagen med fara land och rike runt tillsammans med oss för att springa i utställningsringarna, har nu fått sig en lång och välförtjänt paus från detta, för att istället agera barnvakt här hemma vilket han tycks älska! Batman har under året hunnit knipa åt sig 2 x BIM och 6 CERT trots sin unga ålder! Vi är glada att kunna meddela att han fortfarande ligger på en stolt 8'nde plats som årets mest vinstrikaste tibetanska terrier hane, då det nu endast återstår en utställning för i år  - Svensk Vinnare 2012 i december! Som planerna ser ut just nu kommer vi med all säkerhet att åka dit, men det återstår helt enkelt att se vad som händer och sker. Snart är det ett nytt och och nya möjligheter, vilket också kommer att innebära att vi kommer att vara fullt upptagna med att ställa ut våra valpar, och detta är något vi se fram emot väldigt mycket!


Och sist med inte minst så hade vi ett kärt återseende av 5 av våra 8 valpar från senaste kullen nu i söndags. Koppelträning, kloklippning, fotografering, middag och fika stod på schemat och många glada skratt blev de då våra små charmknuttar bjud på sig själva i vanlig ordning! Vill vill tacka våra kära valpköpare för en trevlig dag och tacka så härligt för att ni kom, på snart återseende igen! Bilder från träffen hittar ni under "Galleri" och genom att klicka er vidare till "Valpträffar".


___________________________________________________________________________________

Tin-Tin och Noelle

Vi har två ljuvliga tjejer på 10 veckor som letar efter ett kärleksfullt hem. De charmerande damerna kallar vi för  -TinTin- (Golden Tyrie's A Crystal Delight) och -Noelle- (Golden Tyrie's Art-Déco). Båda tjejerna är veterinärbesiktad UA. Bilder på dem båda hittar ni under fliken "Valpar" och för mer infomation kontakta oss på telefon 0301-40644 eller 0761-025695 eller maila : marie.malin@goldentyries.com ... Nya bilder på våra små charmtroll kommer inom kort :-)
___________________________________________________________________________________

Valparna 8 veckor

Veckorna tyckts ha sprungit ifrån oss och nu börjar det närma sig flytt för några av våra valpar. På fredag fyller de 8 veckor och det är många blandade känslor inför det som komma skall. Tiden med valparna har varit underbar, och det har varit en stor glädje som få se de små liven växa upp och med de att få se deras personligheter växa fram. Vi kan inte säga annat än att vi är väldigt nöjda med kullen och vi känner att vi uppnått det vi ville med kombinationen, både när det gäller temperament och de exteriöra.
Vi har fortfarande tre vita lyckobringare som letar efter ett kärleksfullt hem. Noelle, Hollie och Tin-Tin som vi kallar dem här hemma är två helt underbara tjejer och vi berättar gärna mer om dem, så för mer infomation lär under "Valpar" eller kontakta oss via telefon : 0301 - 406 44 eller 0761 - 02 56 95 eller maila : marie.malin@goldentyries.com
___________________________________________________________________________________

Valparna 5 veckor gamla

Valparna har nu hunnit bli 5 veckor gamla. Bilder finns att hitta under "Valpar" och under Galleri - "Valpbilder".

tin tindelficharektiffany
mironoelleholliechanel  
            ___________________________________________________________________________________

Valparna 3 veckor gamla

Tänk vad tiden går! Det har redan gått 3 veckor sedan Tyris små bebisar kom till världen och vi njuter varje dag av att se hur de växer och utvecklas, och det har under den senaste veckan  hunnit hända en hel del. Alla 8 har nu hunnit ta sin första steg och öppnat sina ögon helt vilket är helt fantastiskt! Det börjar bli full rulle i lådan och Tyris fortsätter att imponera på oss med sitt fantastiska tålamod. Nya bilder på valparna (2-3 veckor) ligger ut under Valpbilder som hittas under fliken "Galleri". Vi har också lagt ut nya enskila bilder på alla valparna som hittas under fliken "Valpar". Alla 8 har också fått namn och detta istället för vi skall kalla dem för 1, 2, 3 osv. Så låt oss presentera: Tin-Tin , Delfi , Charek , Miro , Tiffany , Noelle , Hollie och Chanel.
___________________________________________________________________________________

Valparna 2 veckor gamla

Det har snart gått två och en halv vecka sedan Tyris och Charans valpar kom till världen, och tiden tycks springa iväg. Valparna växer för var dag som går och har nu till och med börjat ta sina första vingliga steg i lådan.  Nästan precis på 12 dagen öppnade den första valpen sina ögon och efter det har det gått i rasande fart , och nu har alla 8 fått sin första glimt av den stora världen som väntar dom där ute. Vi kommer fortsätta att lägga ut bilder på valparna efter hand, och alla valpar har fått sitt egna album under fliken "Valpar". Ni kan också besöka vår facebook sida, som ni hittar här : Golden Tyrie's 

Vi har även fått tillbaka Batman - Fabulous Teddy's Heartbreakers DNA test för PLL där det visade sig att han är carrier. HD och ögon kommer att göras under hösten och uppdatering kommer att ske när detta är gjort. För övrigt har vi tagit oss en välförtjänt paus från alla utställningar och njuter av våra 8 små mirakel :-) Åter i ringen kommer vi att vara i september när det äntligen är dags för Sofiero, som så vanligt raknas (av oss) som en av Sveriges vackraste utställningsplatser , så vi ser fram emot detta :-) !!

  ___________________________________________________________________________________

Tyris har fått valpar!

Natten till fredagen den 3 augusti föddes 9 små mirakel här hemma i Hällingsjö, 7 tikar och 2 hanar. Valpningen gick lätt och smidigt och på sex timmar hade alla nio valparna tagit sina första andetag, och vi kan inte låta bli att beundras över det fantastiska jobb Tyris gjorde och som hon fortfarande gör. Valparna är alla friska, starka och aktiva och har utvecklats fint under de senaste dagarna. Uppdatering av bilder kommer att ske efter hand då valparna växer. Mer bilder hittar ni under fliken "VALPAR"...


___________________________________________________________________________________

Rasspecial i Kallebäck

Två dagar efter att valparna kommit till världen var det dags att åter igen packa bilen får att köra den korta vägen Göteborg för att ställa ut TTS rasspecial i Kallebäck. 77 hundar var anmälda och dagens domare var ingen mindre än Thea Koster som har kennel Wanted Nice Dog's i Holland. "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, ställdes i klassen 9-15 månader och mötte där ett gäng vackra hanar och placerade sig slutligen som 2'a i klassen med HP bakom den vackra hanen "Balthazar" - Ti La Shu No Doubts at Shadeacre, som vann klassen. Vädret strålade ikapp med alla som deltog på utställningen och vi vill passa på att tacka alla för en trevlig dag och gratulera alla vinnare!
___________________________________________________________________________________

Tyris valpar

Spänningen är olidlig! Nu går Tyris in på sin sista dräktighetsvecka och valparna planeras födas på måndag om en vecka. Allt har gått bra under de veckor som Tyris varit dräktig och hon har börjat förbereda sig inför den stora dagen. Så nu börjar den spännande nedräkningen! Uppdatering kommer att ske så fort valparna kommit till världen.

___________________________________________________________________________________

SKK Internationella Utställning i Köping

  lördags var det dags för ännu en utställning och vi begav oss till SKK Internationella Utställning Köping, och domare för dagen var Ewa Nilsen , Sverige. "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, ställdes idag  för sista gången i juniorklassen vilket gick fantastiskt! Han vann klassen med Excellent och CK , blev 2 Bästa Hane med CERT!

Batman - Fabulous Teddys Heartbreaker
"Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker

___________________________________________________________________________________

SKK Nationella i Tvååker

SKK Nationella & Internationella utställning i Tvååker är tävling som alltid är lika trevligt att besöka, och lite extra roligt är det kanske just eftersom att det är en av sveriges största utomhusutställningar! Dagen till ära så fick vi sällskap vid ringkanten av vår gode vän Pia, som under tidigare år varit med och rest land och rike rund på rad olika utställningar. Vi fick även träffat vår kära tibbevän Margita som rest från Stockholm för att få uppleva en utställning här på västkusten. Vi fick tog även sällskap med våra härliga vänner från Småland ; Pia , modern och Tore !!! Så många glada skratt blev det, och vi vill passa på att tacka er alla för en trevlig dag! Och det slutar inte där, vi ställde ju hund också, såklart. 42 tibbar var anmälda under domare James Newman från Irland, var av 18 var hanar. "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker , vann juniorklassen av 4 med Excellent och CK och blev placerad som 3'a bästa hane och fick sitt 5'te CERT på rad! Vi är så otroligt glada för Batmans framgång, och vill passa på att tacka så hjärtligt för alla för era härliga gratulationer!

Batmans kritik : 

" Showy handsome black/white male, excellent strong head, wonderful expression, correct length of neck, good spring of rib. Excellent tailset. Super front and rear movement. A very striking dog! "

 


___________________________________________________________________________________

Tyris väntar valpar !! / Batman är NCL fri

Idag var det äntligen dags för det efterlängtade besöket hos veterinären för att göra ultraljud på Tyris, och vi hann inte mer än att lägga henne på bordet innan sköterskan, till vår stora glädje, kunde konstatera att hon är dräktig !! Många valpar såg det ut att vara, men med tanke på att det ännu bara gått 30 dagar sedan första parningen så kan mycket fortfarande hända. Men lyckan är total hur det än blir, och nu ser vi med stor glädje fram emot de veckor som väntas oss framöver. Valpningen är beräknad runt 7 augusti och uppdateringar om Tyris kommer att ske efter hand då hennes mage växer ...

Vi kan också meddela att vi igår fick det glädjande beskedet att "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker , är FRI från NCL , då båda hans föräldrar är testade CLEAR !! Detta betyder att han inte är bärare av NCL anlaget. Vi kommer inom kort att testa honom även för PLL, och när detta är gjort så kommer resultatet att skrivas ut här på hemsidan.

Här nedan hittar ni ett litet filmklipp på ett av dem små liven som just nu växer inne i Tyris mage.


 

___________________________________________________________________________________

Tyris valpar & SKK Internationella Utställning i Borås

Visst är det underbart att ha semester! Efter en månaders puse från både utställningar och hemsideuppdateringar är vi nu tillbaka med senaste nytt! I slutet av maj började Tyris äntligen att löpa, något vi längtat och sett fram emot väldigt länge. Detta betydde av vi ca en och en halv vecka senare packade in oss i bilen för att åka upp till Norge för att ta en liten date med tjusiga Charan. Parningen gick enligt planerna och Tyris är nu enligt våra beräkningar i vecka 4 ... Nu på onsdag är det äntligen dags för det efterlängtade ultaljudet, då vi kommer kunna fastställa till 100 om hon är dräktig eller ej. Det ser mycket lovande ut då hon visar många tecken på hon bär på valpar, men för att vara helt säkra så har vi valt att boka tid. Uppdatering kommer när detta är gjort. 

Vi har även hunnit med en utställning nu i helgen, och denna gång bar det av till SKK Inernationella utställning i Borås (2012.07.01) , 28 hundar anmälda under domare Anne Chaterine Unelsrød. Vår unga herre Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker , var mer än glad över att få vara tillbaka i utställningsringen igen och visade i helgen upp sig själv med stor glädje! Batman vann juniorklassen (av 4 totalt) med Excellent , och blev placerad framför sex champions och två öppen hanar i bästa hane , vilket betyder att han även vann bästa hane. Han blev senare placerad som BIM och BIR blev ingen mindre än Miltons vackra syster "Trixie" MULTICH Milington's Show Girl To Scapegrace, så lyckan var total !!

En hel del uppdateringar kommer att ske här på hemsidan inom de närmaste dagarna så håll ögon och öron öppna....

Vi har även passat på att fota Batman under vår ledighet och resultatet hittar ni under Batmans sida


BIM Fabulous Teddys Heartbreaker BIR MULTICH Milingtons Show Girl To Scapegrace
BIM : Fabulous Teddy's Heartbreaker & BIR : MULTICH Milington's Show Girl To Scapegrace

BIM VINNANDE Batman - Fabulous Teddys Heartbreaker
BIM VINNANDE : Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker
___________________________________________________________________________________

SKK Nationella utställning i Hässleholm

Hässleholm bjöd på strålande sommarvärme när vi på söndagen åkte ner till Skåne för att besöka den årliga SKK uställningen i denna vackra ort. Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker , ställdes ut även denna helgen och mötte i sin klass 6 andra vackra juniorhanar. Batman placerade sig som Exc 1'a i klassen med CK och slutade som 2'a bästa hane och tog sitt trejde CERT, trejde helgen i rad! Lyckan är total och vi är så otroligt stolta över vår lille kille som alltid gör sitt yttersta i utställningsringen. Nu ska vi ta en välförtjänt paus och njuta av det otroliga vädret och vänta in Tyris löp som verkar vara på G, mer info kommer att läggas ut när parningen är gjord.  
Fabulous teddys Heartbreaker
Fabulous teddy's Heartbreaker
___________________________________________________________________________________

NKK Internationella Utställning i Kristiansand

Efter att ha åkt en hel del på utställningarna här i Sverige under de senaste tre veckorna så var den denna helg dags ta en liten tur till Norge. NKK Kristiansand är en utställning som vi besökte för två år sedan och nu var det dags igen. Med oss denna helg hade vi "Milton" - SE UCH Milington's Shamrock Af Beckis, som ställdes i championklassen där han slutade som Exc-3 utav 5 deltagande. Vi hade också med oss "Tyris" - SE UCH Thokkadis New Endless Sunrise, som deltog i öppenklassen och även hon blev Exc-3 utav 5 deltagande tikar. Vår yngsta hane "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, vann juniorklassen och blev Exc-1 med CK , 1 Bästa Hane, med fick Norskt CERT och blev BIM. Detta betyder att Batman även kommer att få ett Norskt championat när han erövrar den Svenska titel.
Fabulous Teddys Heartbreaker Batman BOS  BOB NORD CH NordJW-10 NordW-10 Falamandus Out To Kick You Kicki with owner and handler Maria Brunell
Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" ( BOS ) & ( BOB ) NORD CH NordJW-10 NordW-10 Falamandus Out To Kick You "Kicki" with owner and handler Maria Brunell

___________________________________________________________________________________

Grattis på 1 årsdagen Batman

Tänk vad fort tiden går. Det är snart ett år sedan vi åkte och hämtade vår finska pojke Batman i Finland och idag så firar vi att han fyller 1 år !! Tiden som gått sedan vi fick Batman har varit helt fantastisk, och vi är så otroligt glada och tacksamma för alla de fina stunder vi fått tillsammans, och ser fram emot de studer som komma skall. Den första bilden här nedan är taget i Lidköping, bara några dagar innan han fyllde 1 år, och den andra bilden är tagen några dagen efter vi varit och hämtat honom i Finland. Då var han 3 månader gammal.

Och eftersom att familjens "minsning" nu blivit stor en kille har vi även passat på att uppdatera hans sida, ni hittar Batman under "Våra hundar"

___________________________________________________________________________________

SKK Nationella Utställning i Lidköping

WOOHOOW! Vi har knappt hunnit smälta förra veckans  framgång, då det denna helg var dags för nästa tur. "Batman" - Fabulous Teddy s Heartbreaker, som tidigare ställt två gånger i juniorklassen med goda resultat, drog på söndagen till med att ännu en gång vinna juniorklassen, placera sig som 2'a Bästa Hane bakom den snygga CH hanen Takido, och därmed knipa åt sig sitt första Svenska CERT, endast 12 månader gammal! Glädjen är total och vi är såklart otroligt stolta över vår lilla finska kille. Vi vill också skicka en KRAM och tacka alla för en trevlig dag tillsammans vid ringkanten.

CERT VINNARE Batman - Fabulous Teddys Heartbreaker
CERT VINNARE "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker
Batman och Marie
Batman och Marie
___________________________________________________________________________________

SKK Nationella i Västerås

Vilken HELG det blev! Vi är just tillbaka från SKK Nationella Utställning i Västerås, 28 hundar anmälda under domare Carl-Gunnar Stafberg. Tyris - CH. Thokkadis New Endless Sunrise, fyllde den 22 april två år, så det var något nervöst då hon skulle ställas i öppenklassen för första gången, och denna dag mötte hon 5 andra vackra tikar i sin klass. Eftersom att Tyris har varit hemma och vilat från all autställningar sedan januari, så visste vi inte riktigt om hon skulle vara redo att komma tillbaka igen - men vi hade inte behövt tvivla. Vår "blivande mamma" gjorde nämligen dundersuccé och vann öppneklassen, blev bästa tik, fick sitt sista cert , blev Svenskutställningschampion, och Bäst i rasen !!! Även Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker, fortsätter visa framgång trots sina ynka 12 månader, och vann juniorklassen av 4 med Excellent och CK och blev 3'a Bästa Hane !! Så vilken HELG det blev! Nu är det bara att vänta på att tjejen ska börja löpa vilket vi hoppas blir snart ..... :-)
BIM blev SE NO UCH Ti La Shu Just Magic For Tazzjazz Moses och BIR blev SE UCH Thokkadis New Endless Sunrise Tyris
BIM blev SE, NO UCH Ti La Shu Just Magic For Tazzjazz "Moses" och
BIR blev SE UCH Thokkadis New Endless Sunrise "Tyris"
Exc 1 CK 1 BSTA TIK CERT CHAMPION BIR  
Exc 1 CK 1 BÄSTA TIK, CERT, CHAMPION & BIR
___________________________________________________________________________________

Våren är här

Eftersom att vi för tillfället har lite "semester" från alla utställningar i väntan på att säsongen ska dra igång i början av maj så har vi passat på att vårpyssla lite här hemma och plåta våra hundar i det vackra vädret. Visst är det härligt med våren?!


THOKKADIS NEW ENDLESS SUNRISE "TYRIS"

 


FABULOUS TEDDY'S HEARTBREAKER "BATMAN"


___________________________________________________________________________________

SKK Internationella Utställning i Malmö

Efter ett par månaders vila sedan utställningen i Eskilstuna i slutet av januari, så var det nu dags att besöka SKK's Internationella Utställning i Malmö, domare Pirjo Aaltonen, FIN. Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker, har nu gjort sin debut i juniorklassen vilket gick över all förväntan. Batman vann den stora klassen av 5 med Excellent och CK och blev placerad som 4 Bästa Hane, av sammanlagt 15 deltagande hanar i alla åldrar. Denna glädje är så gott som obeskrivlig och både jag och min mor är otroligt stolta över att vår lilla finska pojke på 10 månader, som gjorde så bra ifrån sig på sin första officiella utställning. Även Yatzy - Milington's Wait And See, deltog på lördagen samt söndagen och blev dag 1 placerad som 3'a av 7 i öppenklassen med Excellent.


Batman - Fabulous teddys Heartbreaker
Batman - Fabulous teddy's Heartbreaker

Batman Marie Yatzy Karin and Ronny
Batman, Marie, Yatzy, Karin and Ronny
___________________________________________________________________________________

Ögon UA 

Milington's Shamrock Af Beckis "Milton" och Thokkadis New Endless Sunrise "Tyris" är båda två ögonlysta UA idag. Detta betyder att Tyris nu är klar för att användas i avel och vi planerar att para henne vid nästa löp. Vi kommer inom en snar framtid att släppa vår nya hemsida där ni kommer kunna ha möjlighet att hitta mer information om den kommande parningen och den tilltänkta hanhunden, så håll era öron öppna :-)
___________________________________________________________________________________

Sätila Inoff Utställning

Batman - Fabulous Teddy's Heartbreaker, har nu avslutat sin tid i valpklassen vilket han gjorde med dunder och brak. På gårdagens Inofficiella Utställning Sätila kammande han hem BIR VALP placeringen under domare Agneta Doverholt, samt att han vann grupp 9 och till sist blev han BIS 2a under Stefan Råghammar, vilket inte kunde ha blivit ett bättre avslut för vår lilla finska pojke. Även Doris - Milington's What's Goin On, har nu gjort comeback i uställningsringen efter ett break på 2 år, vilket även hon gjorde med dunder och brak. Hon vann öppenklassen med en konkurrens på 3 med HP, blev bästa tik och BIR! Grattis Pia! Nu ser vi fram emot nästa utställning som är i Malmö i Mars då Batman ska tävla i Juniorklassen för första gången.

___________________________________________________________________________________ 

Parning / Valpar planeras


Om allt går enligt planerna så planerar vi att para "Tyris" - Thokkadis New Endless Sunrise någon gång under året. Den tilltänkta hanen är redan utsedd och vår förhoppning är att vi kommer kunna genomföra detta under 2012. Mer information kommer inom en snar framtid. Är ni intresserade av att få veta mer redan nu? Då är ni varm välkomna att kontakta oss via mail eller telefon, vi finns även på facebook. Klicka här för att se kontaktuppgifter
___________________________________________________________________________________

SKK Internationella Utställning på My Dog

I vanlig ordning så inleddes årets utställnings säsong på Svenska Mässan i Göteborg nu i helgen, och vi har precis som många andra, längtat efter just denna helg enda sedan i höstas. My Dog är en mycket speciell utställning och vi kan inte låta bli att toppa den som en av årets bästa! Först ut båda dagarna var vår minsta kille "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, som endast är utställd två gånger innan. När Batman går in i ringen dag 1, så vinner valpklassen med HP och det slutar senare med att han även plockar åt sig i BIR valp placeringen. När Batman går i BIS'et några timmar senare för att möta 59 andra förtjusande valpar så lyckas han springa till sig en TOP 10 placering vilket gjorde oss alla mållösa! Även dag två visade han sin starkaste sida och knep åt sig Bästa Hanvalp placeringen igen, och slutade som BIM Valp slagen av den förtjusande Chessy. "Yatzy" - Milington's Wait And See, som ägs av vår goda vän Karin ställdes också ut båda dagarna under helgen. Yatzy som haft ett utställningsuppehåll under några år har nu verkligen visat att hon är tillbaka i spelet. Första dagen vinner hon den stora öppenklassen med CK och placerar sig som 4 bästa tik med R- CERT och andra dagen blir hon trea i klassen med CK vilket vi är mer än nöjda med! Även vårt lilla charmtroll "Tyris" -Thokkadis New Endless Sunrise, deltog båda dagarna, och med tanke på att hon nu hade börjat löpa får vi vara nöjda med hennes fina placeringar: 2 x Excellent 2'a i Unghundsklassen båda dagarna med fina kritiker. Vi hade under helgen besök från våra goda vänner i från Norrland, och för Susanne Engstöm ställde Malin två av hennes hanar "Ozzy" - Lövskärs Omaka Par, som blev 2'a i Unghundsklassen med CK dag 1, och Excellent 2'a dag två. Malin ställde också den snygga finska hanen "Mio" Pam-Zamirin Sans-Souci. Så vi fick verkligen en bra start på året och vi ser med glädje fram emot det kommande månaderna .....

Batman Fabulous Teddys Heartbreaker BIR Valp dag 1
Batman "Fabulous Teddy's Heartbreaker" BIR Valp dag 1

Thokkadis New Endless Sunrise 2 x Excellent
Thokkadis New Endless Sunrise 2 x Excellent

 Pam-Zamirin Sans-Souci
Pam-Zamirin Sans-Souci

Fabulous Teddys Heartbreaker BIM Valp dag 2
Fabulous Teddy's Heartbreaker, BIM Valp dag 2

Fabulous Teddys Heartbreaker Batman BIR VALP och TOP 10 BEST IN SHOW
Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" BIR VALP och TOP 10 BEST IN SHOW