Nyheter

Här skriver vi om våra senaste nyheter.

 


Nordic Winner Show 2015

PÅ SVENSKA :
Vi hade ett bra avslut på utställningsåret då vi nu i helgen besökte den stora Nordiska Vinnar utställningen i Stockholm. Efter att ha spenderat natten hemma hos Elli (GT's Beauty Dot) och hennes familj var vi redo. Tack snälla Kerstin och Jan för er allt, och tack för er fantastiska gästvänlighet. Ni är guld!

Och resultatet var inte allt för dåligt heller:
"Batman" CIB & NORD & DKCh & DKW-14 & NOW-14 Fabulous Teddy's Heartbreaker blev 2'a i championklassen med CK och slutade bland de top 5 som var kvar under bästa hane!

"Noelle" Golden Tyrie's Art-Déco blev 3'a i öppenklassen med CK och "Delfi" SE CH & DK CH & DK W 14 & SE JW 13 Golden Tyrie's All That Glitters, blev 4'a i championklassen med CK.
Vår yngsta "Kili" som tävlade om den nordiska juniorvinnar titeln fick en 2'a plats i juniorklassen med CK. Domaren ÄLSKADE honom men tyckte att han behövde bli mer färdig i kroppen först.

Så här har vi dem från vänster: Batman, Noelle, Delfi och Kili. Dessa fyra som har representerat vårt team under 2015. Kan ju ingen annat än att säga att vi är STOLTA!

Vi vill tacka för en trevlig dag och gratta dagens vinnare!


______________________________________________________________________________________

Thokkadis Super Touper "Kili"IN ENGLISH :
The result of the latest photo shooting of Kili, now 1 years old.


______________________________________________________________________________________

Health results


IN ENGLISH :
Lates health news : Golden Tyrie's Art-Déco "Noelle" and Golden Tyrie's Abracadabra "Ozzy" have had their hips checked. "Noelle" got the result B-hips on both sides and "Ozzy" got A-hips on both sides. Happy breeder here :-) And congrats to Madde & Birgitta!

DNA TESTING of Golden Tyrie's All That Glitters "Delfi" who has been tested for NCL , PRA 3 and RCD4.
And the result : NCL : CARRIER , PRA 3 : FREE , RCD4 : FREE
______________________________________________________________________________________
"Tibet Hund"


PÅ SVENSKA:
Vilken fantastisk dag och helg vi fick i samband med den årliga rasspecialen uppe i Stockholm, Tibethund", under domare Barbara Pamela Stringer från England.
Våra 11 månader gamla "Kili" Thokkadis Super Trouper (CH Pindaros Jive Talkin 'x Golden Tyrie A Diamond I norra) gjorde sin debut i juniorklassen, och placerade sig till vår STORA glädje på en 1: a plats i juniorklassen. Inte nog med detta, han slutade även som 4: e Bästa Hane och tog R - CERT samt att han blev BIM Junior !!
Ingen dåig start för lillgossen.
"Delfi" SE Ch & DK Ch & DKW-14 & SEJW-13 Golden Tyrie's All that Glitters, placerades på en 4: e plats i championklass med Ck och med en fantastiskt fin kritik. Väldigt roligt att fröken ännu en gång visat framtassarna i championklassen.
Och vår allas älskade "Batman" fick några riktigt underbara ord från domaren och slutade med excellent i Champion.
Tusen tusen tack till alla er som gjorde denna dag så fantastiskt. Också tacka till domaren för alla fina ord om våra hundar!
 Kili Thokkadis Super TrouperOur black and red beauty 3
BatmanDelfi

______________________________________________________________________________________

Kili och Elsa
... Det är ett faktum som är säkert. Vårt två nykomlingar (som nu inte längre är några nykomlingar); Kili och Elsa närmar sig sin första födelsedag, och vart tog den tiden vägen? .... Måste säga att det har varit en mycket speciell känsla att följa generation nummer två efter Chanel - (Golden Tyrie A Diamond i North). Som några av er kanske redan vet så finns inte Chanel med oss längre, och lämnade oss alla mycket snabbt några efter en tid av sjukdom, en sjukdom som inte är ärftlig, men den drabbade individen blir mycket lider. Det har varit en tuff tid, och hon är djupt saknad av oss och hennes ägare. Vi är otroligt glada över de sex månader som hon tillbringade här i vårt hem, och att vi hade möjlighet att verkligen lära känna henne och hennes personlighet, något som verkligen utstrålar genom hennes barn.

Så det är verkligen något speciellt med dessa barn, och nu är de snart kommer att vara ett år gamla! Woaw :)
Medan deras mor har sett dem växa från himlen, har dessa två blir två vackra individer, och vi är så tacksamma att ha dem i våra liv. Tack Chanel, och tack Susanne, för att ge oss dessa två älsklingar.

Så låt oss presentera en av våra unga hopp:
Thokkadis Super Trouper aka "Kili"________________________________________________________________________________________

Sommarhälsning!SVENSKA :
Härliga semestertider, härliga sommar! Tyvärr har hemsidan "glömts bort" lite för ett tag vilket kanske är förståeligt i dessa tider, men nu tyckte jag allt att det var på sin plats att vi lämna några sommarhälsningar. För trots tystnaden så har det i vanlig ordning varit upp..........    :-) Och då MÅSTE vi ju såklart börja med att skryta om de senste utställningsresultaten! Borås som var först ut i slutet på juni, bjöd som vanligt på REGN. Men vad gjorde då det när vårt goa glada team trots detta sken upp tillvaron, och plus detta så fick vi några trevliga resultat på köpet! Under rasspecialisten Maureen Tate-Byrne (Irland) ställdes "Kili" Thokkadis Super Trouper (Pindaros Jive Talkin x Golden Tyrie's A Diamond In North), som ännu en gång visade att han älskar att springa i ringen, något som givetvis är mycket uppskattat! Kili springer till sig en BIR-valp placering samt att han lämnar ringen med en strålande kritik, så dagen hade inte kunnat börja så mycket bättre. Inte nog med detta, vår alldeles nya champinjon gjorde nämligen sin stora debut i championklassen just denna dag, och det är ingen mindre än våran lilla "Delfi" CH Golden Tyrie's All That Glitters som jag syftar på då. Då vi ställt Delfi för Maureen tidigare med fantastiskt resultat för ett antal år sedan i juniorklassen, så var vi ju nu såklart väldigt nyfikna på höra hennes åsikt i dagsläget. Och det visade sig att Delfi ännu en gång föll domaren i smaken, och hon plockade fram Delfi till en andra placering i klassen med CK. Inte dåligt med tanke på att det var första gången i championklassen. Även Batman och Noelle deltog och tilldelades CK


Thokkadis Supr Trouper blev dagens BIR-valp
Thokkadis Supr Trouper blev dagens BIR-valp

Lite drygt två veckor senare var det dags för tävling igen, fast denna gång i Tvååker. En två dagars utställning som alltid brukar vara ett nöje att besöka. Full styrka vad vi båda dagarna, och resultatet dag ett går inte av för hackor då det visade sig att dagens domare Celine Bottussi Jocquel från Frankrike älskade våra hundar! 59 tibbar var anmälda och vår "Batman" CH Fabulous Teddy's Heartbreaker var den hon ansåg skulle stå som dagens BIR vinnare! Häftig känsla med så många anmälda!!! Minstingen "Kili" Thokkadis Super Trouper, blev dagens BIM vinnande valp. Och "Delfi" CH Golden Tyrie's All That Glitters placerade sig åter igen på en andra plats i championklassen och slutade som 4a Bästa tik! Och dessutom blev systern "Noelle" Golden Tyrie's Art-Déco 3a i öppenklassen av 7 med excellent! Så gissa om det glatt team som lämnade Tvååker första dagen!


BIR vinnande Batman
BIR vinnande Batman

Andra dagen i Tvååker var väl kanske inte lika mycket att jubla över då dagens Irlänska domare ansåg att våra vuxna vovvar var "a little bit too much". Och visst, kan till viss del köpa det argumentet då domaren föredrog den nättare typen av tib terriers.
Dock fick alla hundarna Excellent och Batman blev 4a i Championklassen med CK, så vi var bra nöjda ändå! Men den som glänste mest just denna dagen var minsingen "Kili" Thokkadis Super Trouper, som HELT föll domaren i smaken och blev lovordad honom utan dess like. Kili slutade som dagens vinnande BIR-valp med en fantastisk kritik!  GRATTIS Monika!


Kili blev dagens BIR-valp
Kili blev dagens BIR-valp

Och den 18 juli drog vi ihop en stor kennelträff här hemma i Hällingsjö. Eftersom att Frida som är ägare till Molly - GT's Butercup Bubble, skulle leta sig ner från norr för att besöka oss tyckte vi har det var på sin plats att också annordna en kennelträff i samband med detta, och vilken dag det blev! 11 tibbar och 11 tibbeägare, alla samlades hos oss, och vi tog oss en heldag helt i hundens tecken.

Dagen började med att Marina föreläste för oss om Amichien®Bonding metoden. En fantastisk metod som från början kommer ifrån England, och går ut på att du på ett enkelt och naturligt sätt skall lära dig att förstå din hund. Efter många inspirerande ord och intressanta diskussioner, samlade vi ihop oss och gav oss ut på en härlig promenad mot vår älskade fotbollsplan där hundarna fick leka fritt och vi fick chansen att fota dem. Väl tillbaka igen slog vi till med knytkalas, och middagen fortsatte in mot kvällskvisten.

En fantastiskt dag blev det med många goa, glada skratt! Att kunna träffas så här är helt fantastiskt, och det öpnnar möjligheter till att verkligen kunna prata, och alla får en chans byta erfarenheter, samt att det är kombinerat med så mycket delad glädje då alla vovvarna har släktband som knyter oss alla samman till en enda stor familj. Vi vill tacka er som kom och besökte oss, - ni är alla guld värda! Vi hoppas ju såklart att vi kan få till en likande träff nästa år!

Stor kram till er, Malin och MarieMarie och Elli
Marie och Elli


Sist men inte minst vill vi passa på att GRATULERA Elli och Molly som den 25 juli fyllde 1 år! Tack finaste Kesrtin & Jan / Frida & Elias för att ni tar så himla väl hand om våra små pirat prinsessor! Vi vill också passa på att gratta A-kullen på 3 års dagen den 3 augusti.... Vart tog tiden vägen? Vi är så tacksamma att våra underbara gryn hamnade i så fina hem! Tack till alla ägarna.

Vi kommer att ha semester ett tag till, sedan är det tillbaka till allvaret igen. Lite planer finns på att göra om hemsidan och detta är något vi hoppas skall gå i lås under hösten. Vi hoppas också att Delfis blivande make inom kort skall kunna presenteras, så ha lite tålamod och håll ögonen öppna, det kommer! Delfi har nyligen löpt och vi beräknat att parningen kan ske i början på nästa år. Så nu blir det mycket spännande att se fram emot framöver :-) Må så gott allesammans!!

______________________________________________________________________________________

SvKtR Spcial , Tånga Hed 23-24 maj


SVENSKA:
Ja vilken fantastisk helg vi fick på den årliga rasspecialen i Tånga Hed förra helgen. Det är inte varje dag vi lyckas samla stora delar av hundfamiljen, men just denna helg så var en stor del av Team Golden Tyrie's på plats för att få uppleva denna trevliga tillställning.  Inte nog med att vi hade en supertrevlig helg med bästa tänkbara sällskap, resultatet är vi också mer än nöjda med då vi bland annat är otroligt stolta att kunna meddela att kenneln har fått en helt ny DANSK och SVENSK Champion!

Det var den blivande modern "Delfi" SE CH & DK CH & DK W14 & SE JW13 GOLDEN TYRIE'S ALL THAT GLITTERS,  som slog till på stort och blev champion under den välkända rasspecialisten och uppfödaren Tuula Plathan, från Finland. Inte fy skam att vinna en öppenklass av 15 tikar, och sedan sluta som 3'a Bästa Tik bakom två champions!
Då Delfi sedan tidigare vunnit ett CERT i Danmark blev hon även Dansk Champion denna dag!  Ett STORT GRATTIS vill vi säga till Delfis ägare Pia!Delfi on the move
Delfi on the move

Inte nog med att Delfi blev champion. Även vår minsting "Kili" Thokkadis Super Trouper (Pindaros Jive Talkin x Golden Tyrie's A Diamond In North), visade framtassarna och blev bästa hanvalp med HP och BIM båda dagarna!


BIM valp under rasspecialisten Simona Jemelkov
BIM valp under rasspecialisten Simona Jemelková.

BIM valp under rasspecialisten Tuula Plathan
BIM valp under rasspecialisten Tuula Plathan.

Vår andra minsting, " Elsa " (Thokkadis Take A Chance On Me) visade även hon sina framtassarna i ringen under helgen då hon ställdes av sin ägare Marie som på allra bästa sätt visade fram den lilla guldklimpen till tvåa i valpklassen bägge dagarna.
Sist men inte minst får vi ju inte glömma att nämna "Noelle" Golden Tyrie's Art-Déco, som fick en strålande kritik av Tuula dag två, och Batman CIB & NORD & FIN Ch & DK V14 & NO V14 Fabulous Teddy's Heartbreaker, som fick fantastiska kritiker och blev tilldelad CK i championklassen bägge dagarna.

11026812_723665357744248_1634614893310767199_n11295555_723670577743726_9150315342161183307_n


Vi vill ge ett stort tack till vårt fantastiska team för en fantastisk helg med mycker kärlek och glädje!
Ni är BÄST :-)______________________________________________________________________________________

Noelle wins her 2nd CC in Västerås


Team Golden Tyrie's had a great weekend in Västerås! Our white beauty -Noelle- Golden Tyrie's Art-Déco, who has been shown for the the 4th time official, took her 2nd CAC and ended up as 4th best bitch, beautifully handled by Marie! One more CC to go, and we will hopefully have a new champion. Congratulations to Noelles owner, Madeleine.


______________________________________________________________________________________

Happy Easter


Team Golden Tyrie's would like to wish you all a Happy Easter! :)


Tyris and Batman
Tyris and Batman
______________________________________________________________________________________

Våren är här .....


SVENSKA:

........... Och vilket väder vi har!! Tycker nog allt att vi gjort oss förtjänta av detta efter en lång och mörk vinter.  Äntligen är solen och ljuset tillbaka! Nåja, nog om det. Vi har "sedan sist" hunnit med en hel del, och för att börja där vi slutade så måste jag ju skriva några rader om vår fantastiska resa till CRUFTS och England!

Inte nog med att värmen nu börjat ta sig Sverige, vi hade ju den fantastiska möjligheten att få uppleva detta några veckor tidigare under vår vistelse i Storbritannien där vi hade några intensiva men mycket spektakulära dagar i detta urtrevliga land.
Inte nog med att CRFUTS och allt vad det nu innebar tog oss med storm, det var nämligen så att engelsmännen och engelska landsbyggden gjorde lika så! Vi fick uppleva mycket fint på vår resa vill jag lova......På CRUFTS fick se över 200 tibetanska terriers delta i en av världens största utställningar, och må ni tro att vi hann "bli kära" både en, två och tre gånger .... för några av dessa 200 hundar var helt och hållet extraordinary!! Vi fick också den fantastiska förmånen att se några av "våra"
släktingar som endast setts på bild tidigare, vilket också var stor upplevelse. Delfi , som var anledningen till att vi åkte över huvud taget fick gjort sin entré på den gröna mattan först på eftermiddagen. Det var över ett 20-tal tjejer anmälda i hennes klass, var ingen placering förväntad, och så blev det också. Delfi fick tillsammans Malin tatt sin ärevarv i den stora maffiga ringen, och det är ju inte fy skam det; att nu kunna säga att Delfi  faktiskt, tack vare sina två kvalificeringar både 2013 & 2014 nu fått sätta sitt gyllene tassavtryck i England / CRUFTS."Delfi"  Se JW-13 & Dk W-14 Golden Tyrie's All That Glitters , på CRUFTS 2015


.... Och när vi ändå håller på att prata utställning så kan vi ju lika gärna fortsätta en liten stund till för vi har nämligen hunnit med att ställa ut i Malmö sedan sist.  Och ännu en gång fick Delfi visat upp sig! Och bra gick det också.... Delfi vann nämligen sitt 8nde Reserv-CERT med en andra placering i öppenklassen vilket är ett mycket gott resultat men snubblande nära vårt mål.... Tänk att det skall vara så nära! Det återstår nämligen bara ett CERT till innan vår glitter-tjej blir både Svensk och Dansk champion, men nära skjuter ingen hare och det är bara att försöka igen.  Värlens bästa Batman deltog också i en stark championklass och slutade på en 4'de plats. Vi fick en fin dag och vi vill tacka Pia och Björn för trevligt sällskap!

______________________________________________________________________________________

Nya bilder på Delfi och Batman


SVENSKA:
Så var våren äntligen påväg. Dagarna har blivit länge och fåglarna har nu börjat vakna till liv i buskarna här i Hällningsjö, och man kan ju inte annat än att tycka att det känns alldeles underbart! Nu är vi på rätt väg vilket känns helt fantastiskt!

Här närmast dvs den 7 mars beger vi oss mot England för att delta på världens största utställning - CRUFTS !
En upplevelse vi tidigare inte varit med om, men som vi vet kommer att bli något utöver det vanliga.  215 ! st tibetanska terriers är anmälda. De flesta från England, men också en del från Europa vilket innebär att det kommer bli en dag som går helt i tibbarnas tecken och vi ser så fram emot att få uppleva detta spektakulära evenemang.  Mer om detta när vi kommit hem!
 
Och med våren så börjar ju såklart den stora lusten att fota hundar så smått falla in ,
först ut att bli plåtade var våra pärlor :CIB, NORDCH, DKCH, NOCH, SECH & FINCH, DKW-14 & NOW-14
FABULOUS TEDDY'S HEARTBREAKER
"BATMAN"SEJW-13 & DKW-14
GOLDEN TYRIE'S ALL THAT GLITTERS
"DELFI"

______________________________________________________________________________________

Kili och Elsa


SVENSKA:
Nu har det gått några veckor sedan Kili och Elsa flyttade ner från norr till söder. Kili som numera bor i Lerum har i sin nya familj fått en storebror vid namn Pixel som också är en tibetansk terrier. Det visade sig ganska snabbt efter det att Kili flyttat in att de båda gossarna funnit varandra, även fast Pixel ibland tycker att Kili är lite väl energirik och påhittig av sig. Men är man valp så är man :-) Kili växer så det knakar och här nedan har vi resultatet av senaste plåtningen, då han var 10 veckor gammal.


.................. Och lilla Elsa som numera lever det goda livet i härliga Värmland delar numera sin vardag med två andra små tibbefröknar vid namn Saga och Tova. Även där funkar allt mer än väl och lilla Elsa, som numera bor på en gård, hade inte kunnat ha det bättre. Nu i helgen var vi uppe och besökte henne och med oss hade vi mormor Tyris. Foto resultat hittar ni nedan.
Tyris med barnbarnet Elsa
Tyris med barnbarnet Elsa

Elsa och hennes mamma Marie
Elsa och hennes mamma Marie
______________________________________________________________________________________

Välkomna till team Golden Tyrie's


SVENSKA:
Vi är jätteglada att kunna välkomna våra två senaste medlemar till vårt team : "Kili" Thokkadis Super Trouper och "Elsa" Thokkadis Take A Chance On Me, somnu hunnit fylla nio veckor. Kili och Elsa är barnbarn till vår "Tyris" FIN Ch & SE Ch Thokkadis New Endless Sunrise, och de stolta föräldrarna till dessa små guldkorn är MULTICh & MULTIWINNER Pinadros Jive Talkin' samt Golden Tyrie's A Diamond In North. Vi är jätteglada att vi fått möjligheten att ta ner dessa små norrlänska sötingar, och det hade heller aldrig blivit möjligt om inte Marie och Monika hade varit med.
Kili skall nämligen bo hos Monika och Elsa skall samägas med Marie.
Vi ser nu fram emot att få följa de små liven och deras mattar !


10427345_662381773872607_2972289073622621630_n10888909_662381740539277_6131198392106369699_n

______________________________________________________________________________________

My Dog

My Dog (1) Domare : Liz Cartledge,

Golden Tyrie's Art-Déco "Noelle" 1st in Open Class & 4th Best Bitch & R-CACIB! This was the second time she was shown officially today, so guess how proud we are !!!! Huge congrats to her owner Madeleine Melchior  

C.I.B & NORD & FIN Ch & DkW-14 & NoW-14 Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" , 3'rd BEST MALE  and our lovely "Delfi" SEJW-13 & DKW-14 Golden Tyrie's All That Glitters, was 4th in Open Class with Excellent

My Dog (2) Domare : Lisa Molin

C.I.B & NORD & FIN Ch & DkW-14 & NoW-14 Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" , 3'rd BEST MALE
and our lovely "Delfi" SEJW-13 & DKW-14 Golden Tyrie's All That Glitters, 1st in open class whith excellent and 5th best bitch
Golden Tyrie's Art-Déco "Noelle" 4 th in Open Class . We are so proud and happy. Congratulations to Delfi and Noells owners Pia Larnelius and Madeleine Melchior      


Noelle