Valpar

 
Vi planerar att para "Essie"
Fabulous Teddy's Take A Bow
 

Om Essie
Vi är mycket glada att kunna berätta att vi till våren planerar att para vår finska tik Essie. Essie som fyller fyra år till sommaren är en härlig och gladlynt tjej som älskar att vara med "där det händer". Hennes kärvänliga och lättsamma lynne gör henne till en fantastisk familjehund.

Hälsa
Essie är HD-röntgad med resultat B/B och ögonlyst UA. Vi har också låtit Essie DNA-testas fri från PLL, NCL, PRA3, RCD4 samt PD. 

Mer information
Om allt går som vi planerar så kommer Essie att paras i mars. Valparna beräknas födas i maj och kommer att vara klara för leverans i juli. Den tilltänkta hanen kommer att presenteras när parningen är gjord.

Är du intresserad av valp från vår kommande kull? Varm välkommen att kontakta oss för mer information. Du finner våra kontaktuppgifter längre ner på sidan.


Bakgrund
Essie är Golden Tyrie's finska charmtroll och kom till oss under hösten 2020. Essie är född på samma kennel som vår fantastiska "Batman" (C.I.B & NORD & NO & DK & FIN & SE UCH & DK V - 14 & NO V-14 Fabulous Teddy's Heartbreaker) som dessutom är bror till Essies mormor.
Vi är oerhört glada och tacksamma att vi fick chans att köpa Essie och är mycket förväntansfulla inför vår kommande kull.

 


Om oss

 • Vi har valt att bedriva uppfödning i en liten skala med en familjär anda, där varje parning är välplanerad och väl genomtänkt.

•   För oss spelar mentaliteten stor roll , och vi anser att det är viktigt att endast använda mentalt stabila hundar, som har något gott att tillföra rasen.

•  Vi prioriterar att föda upp våra hundar i en trygg och harmonisk hemmamiljö, där de socialiseras, hanteras och miljötränas.

 • Vi prioriterar det personliga mötet där god kontakt och ömsesidigt förtroende uppstår. Vid intresse, är du varmt välkommen att kontakta oss för ett boka in ett besök.

 • För oss är det av största vikt att varje valp hamnar hos rätt familj. Detta görs genom att vi noga studerar kullen. Vi säljer inga valpar efter färg eller teckning. Matchning sker genom dialog, där valpens personlighet ska stämma överens med köparens livsstil och önskemål. Allt för att ge valpköparen och hunden rätt förutsättningar.

•  Vi är måna om att få följa våra valpar genom livet, och vill gärna ha kontakt med våra valpköpare för att kunna stötta och ge råd eller bara finnas till hands om så önskas.

Information

Vi är medlemmar i SKK (Svenska Kennelklubben), SVKTR (Svensk Specialklubb för tibetanska raser) och
 TTS (Tibetanska Terriersällskapet) vilket är vår rasklubb.

Vi har genomfört Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.
Vi följer Svenska Kennelklubbens regler, riktlinjer och lagar.

 

Välkommen att kontakta oss nedan, så hör vi av oss!
Våra kontaktuppgifter och telefonnummer finns att hitta längre ner på sidan.

Vill ni veta mer om oss och vårt avelsarbete?

Klicka på länken nedan.