Om oss

Om oss, våra mål och ambitioner 
 

Vårt mål

Vårt mål är att få fram rastypiska och exteriört tilltalande Tibetanska Terriers med god hälsa och bra mentalitet.

Innan vi använder våra hundar i avel har vi låtit dem höftledsröntgas. Vi låter även våra hundar ögonlysas UA . 

Vi har även valt att innan parning låta alla våra avelshundar DNA testas, enligt Tibetanska Terriersällskapets och Svenska Kennelklubbens rekommendationer.

Vår ambition

•   Vi har valt att bedriva uppfödning i en liten skala med en familjär anda, där varje parning är välplanerad och väl genomtänkt.

•   För oss spelar mentaliteten stor roll , och vi anser att det är viktigt att endast använda mentalt stabila hundar, som har något gott att tillföra rasen.

•   Vi prioriterar att föda upp våra hundar i en trygg och harmonisk hemmamiljö, där de socialiseras, hanteras och miljötränas.

 • Vi prioriterar det personliga mötet där god kontakt och ömsesidigt förtroende uppstår. Vi har därför inget kösystem. Vid intresse, är du varmt välkommen att kontakta oss för ett boka in ett besök.


 • För oss är det av största vikt att varje valp hamnar hos rätt familj. Detta görs genom att vi noga studerar kullen. Vi säljer inga valpar efter färg eller teckning. Matchning sker genom dialog, där valpens personlighet ska stämma överens med köparens livsstil och önskemål. Allt för att ge valpköparen och hunden rätt förutsättningar.
 
•   Vi är måna om att få följa våra valpar genom livet, och vill gärna ha kontakt med våra valpköpare för att kunna stötta och ge råd eller bara finnas till hands om så önskas.

Vi är medlemmar i SKK (Svenska Kennelklubben), SVKTR (Svensk Specialklubb för tibetanska raser) och
 TTS (Tibetanska Terriersällskapet) vilket är vår rasklubb.

Vi har genomfört Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.
Vi följer SKK’s regler, riktlinjer och lagar.

Om oss

Vi heter Marie och Malin och vi har sedan 2012 bedrivit uppfödning av  tibetansk terrier under prefixet Golden Tyrie's.  Vi bor tillsammans med våra tibetanska terriers på orten Kärna, Kungälv som ligger ca 3,5 mil norr om Göteborg. 

Vi har alltid haft en stor kärlek till djur och en delad passion för hästar och hundar.  År 2006 var året då vi skaffade vår första tibetanska terrier vid namn Milton - som ganska snart där efter fick sällskap av Devie. 

År 2010  blev starten på den resa som fortfarande pågår än idag. Tyris gjorde sin entré i vår familj, och det var senare genom henne, som drömmen om att själva kunna bedriva uppfödning blev sann. Prefixet Golden Tyrie's är uppkallat efter Tyris - där "Golden" symboliserar hennes underbara färg och personlighet, och där "Tyries" är uppkallat efter hennes tilltalsnamn.  

Vi har sedan vår första kull 2012 fött upp några få kullar där flera av våra avkommor idag kan titulera sig som champions.

Vi började att ställa ut år 2006 och våra hundar har genom åren haft stor framgång i utställningsringarna där vi bland annat visat fram Årets Vinstrikaste Tibetanska Terrierhane år 2013, 2017 och Årets Vinstrikaste Tibetanska Terriertik samt Årets Vinstrikaste Veteran 2023.
Våra hundar har också tilldelar ett flertalet vinnartitlar, nordiska samt internationella championat. De har även lovordats och uppskattats av en rad rasspecialister.  

Vi arbetar för att föda upp rastypiska tibetanska terriers med stort fokus på hälsa och mentalitet!