Nyheter

Här skriver vi om våra senaste nyheter.

 

SKK Internationella i VäxjöVilken strålande helg vi fick förra helgen! Växjö Internationella stod på tur och eftersom att bedömningen började kl 11 fick vi till och med lite sovmorgon vilket inte satt fel. Med oss från Team Golden Tyrie's hade vi idag Batman & Delfi som skulle tävla, samt att Pia (Delfi's matte) och Madeleine (Noelle's matte) åkte med som trevligt resesällskap.
Först in för dagen var som vanligt "Batman" NORD & FIN CH Fabulous Teddy's Heartbreaker, som ännu en gång vann den vackra championklassen med CK, blev placerad som 1'a Bästa Hane, fick CACIB och blev slutligen placerad som Bäst I Rasen, och detta tredje gången i rad !!!! Det blev ingen placering senare i gruppen, men det spelar egentligen ingen roll! Vi är bara så glad att han kom in i finalringen med en så positiv och kraftfull energi! .... Och inte nog med detta, vår lilla glitter-tjej "Delfi" Golden Tyrie's All That Glitters, som visat fin framgång under de få utställningar som hon deltagit på i år, gick in i juniorklassen och blev placerad som 2'a med Excellent och CK! Delfi är utställd officiellt fem gånger i år varav hon fått CK fyra av dessa gånger vilket är helt fantastiskt med tanke på hennes unga ålder. STORT GRATTIS och tack till hennes ägare Pia som tar så väl hand om Delfi.
Vi vill tacka alla för en underbar dag, och vill också ge ett särskilt tack till Pia och Madeleine som gjorde denna dag så speciell.
NORD FIN CH Fabulous Teddys Heartbreaker
NORD , FIN CH Fabulous Teddy's Heartbreaker


GTs All That Glitters
GT's All That Glitters
______________________________________________________________________________


Stort grattis Miro


Vår fina lilla gutt "Miro" Golden Tyrie's A Spooky Mist, lever det goa livet tillsammans med sin familj i Norge, och till vår stora glädje går allt bara fint och han trivs bra i sin nya familj. Lördagen den 19/10 besökte han sin första utställning tillsammans med sin ägare Gunvor Sofie, vilket gick strålande!! Han fick nämligen Excellent och blev BIR samt BIR-Junior, och inte nog med detta. Han blev också placerad som BIG-4'a i gruppen!!! Ett STORT GRATTIS till hela familjen Nygård och tack för att ni tar så väl hand om Miro. Vi är väldigt stolta över er!o


______________________________________________________________________________


TibethundUtställningsäsongen börjar så sakta leda mot sitt slut och nu återstår bara ett fåtal utställningar i år. Denna helgen begav vi oss upp till Sockholm, Sollentuna för att delta på årets långhårigaste utställning "Tibet Hund".  Detta är en utställning för alla tibetanska raser och i vår ras var 47 st tibbar anmälda under domaren Neil Smith, Storbritannien.

NORD & NO & DK & FIN & SE UCH Fabulous Teddy s Heartbreaker "Batman" som så vacker sprang till sig den hedersfulla BIM-placering på hans senaste utställning i början på september, deltog även på Tibethund. Det visade sig att glöden sedan sist fortfarande höll i sig vilket visade sig under tiden vi höll på att värma upp innan det var dags att gå in och tävla. Batman kliver in i championklassen tillsammans med 7 andra vackra championkillar och vinner klassen. I bästa hane springer han till sig en första placering och när det senare är dags för BIR & BIM så står han i konkurrens med dagens bästa tik "Chessy". Efter att domaren tagit sig en extra titt på sin bästa hane och bästa tik ber han oss att sprunga ytterligare ett varv i ringen och innan han slutligen höjer den röd/gula rosetten mot oss och Batman blir Bäst i Rasen.
Inte nog med detta, han blir även placerad Best In Show - 3'a!

"Delfi" Golden Tyrie är All That Glitters, deltog även hon denna dag, och även hon visade att hon nu var på barnan igen. Hon vann juniorklassen med CK och blev 3:a Bästa Tik, och inte nog med detta, hon blev också tilldelad sitt första CERT!
Hon vinner även BIR-junior samt att även hon placerar sig som Best In Show 3'a Junior!! Ett stort GRATTIS säger vi till hennes ägare Pia. Vi är givetvis enormt stolta över vår lilla glitter-tjej på 14 månader som gjorde ett sådans fantastiskt jobb!
Batman vinner BIR blir BIS-3a
Batman vinner BIR & blir BIS-3a


Delfi blir 3a BT fr CERT blir BIR Junior BIS-3a Junior
Delfi blir 3'a BT får CERT blir BIR Junior & BIS-3a Junior
______________________________________________________________________________TTS Special / Guldtibbeutställning på ÖlandVåra Guldtibbeutställningar är och kommer alltid vara något alldeles speciellt. Vad detta kommer sig tror jag delvis beror på att man inte "bara" åker på utställning, utan att man istället får en heldag som helt går i våra älskade tibbars tecken. Dessa specialer blir helt enkelt ett tillfälle för oss tibbefolk att mötas upp tillsammans med våra hundar, och vi får en möjlighet att dela med oss av den gemensamma kärleken vi känner för rasen. Våra tibbe-utställningar lockar oftast TT älskare från olika delar av landets alla hörn, vilket också gör dessa rasspecialer är så speciella.

I mitten på Maj nu i år så ställde vi Batman på rasspecialen i Hässleholm vilket gick över all förväntan då han knep sitt första Klubb CERT och blev BIR. (För er som inte känner till reglerna så kan jag berätta det att de krävs tre Klubb CERT för att en tibbe skall kunna bli Klubb Champion).

Den 7 september var åter igen dags för en av våra trevliga Guldtibbeutställningar, fast denna gången skulle utställningen hållas på Öland och dagens domare var Wendy Gardner från England, och 69 tibbar var anmälda totalt.
Efter att ha haft semester från alla utställningar sedan i början på Juli, så var vårt team nu mycket glada över att vara tillbaka i utställningsringen igen, och "Batman" - NORD & NO & DK & FIN & SE UCH Fabulous Teddy's Heartbreaker, hade nu samlat sina krafter efter att ha haft ledigt hela somaren, vilket gav resultat! Han vann nämligen sin klass (2-3 år) med HP,  slutade som 1'a  Bästa Hane och fick sitt andra Klubb CERT och blev avslutningsvis placerad som BIM! Så gissa om glädjen var total!! Dagens BIR blev ingen mindre än vår Miltons vackra syster "Trixie" - C. I. B NORD Milington's Show Girl To Scapegrace.Batman Trixie BIM BIR
Batman & Trixie (BIM & BIR)


Hanhundsklass 2-3 r c foto av Anders Jrvtegen
Hanhundsklass 2-3 år (c) & foto av Anders Järvtegen


Batman - on the move c foto av Anders Jrvtegen
Batman - on the move , (c) & foto av Anders Järvtegen
______________________________________________________________________________

Miro har flyttat till NorgeI början av maj i år fick vi veta att "Miro" Golden Tyrie's A Spooky Mist 's "mamma" inte längre kunde ha honom kvar på grund av personliga skäl. Efter att vi fått reda på detta bestämde vi oss för att ta tillbaka honom och låta honom bo hemma hos oss tills vi hittat en familj som skulle passa honom bra. Vi har haft en härlig sommar tillsammans med denna underbara lilla kille, och tiden den har sprungit iväg sedan dess att han kom tillbaka. Den 6 september var det dags att säga adjö. Vi är mycket glada att berätta att Miro kommer att få bo i en underbar familj i Norge, och vi önskar dem all lycka i framtiden .... Vi saknar honom, och vi hoppas att få se honom snart igen.


Miro tillsammans med sin nya kompis Maggie
Miro tillsammans med sin nya kompis Maggie
______________________________________________________________________________

Chanels HD resultatFörra veckan fick vi det glädjande beskedet att Chanel - GT's A Diamond In North gjort sin HD röntgen och att resultat blev HD grad B/B! Stort grattis ägare Susanne! Vi är givetvis väldigt glada över detta fina resultat !!!


______________________________________________________________________________


SKK Nationella i TvååkerVilken dag det blev på SKK Nationella utställning i Tvååker den 13 juli, 47 TTs under domare Maureen Byrne (IRLAND)
Golden Tyrie's All That Giltters "Delfi" ställdes i Juniorklassen och vann sin klass med Excellent och CK! Inte nog med detta, hon blev också 2: a Bästa Tik & fick R-CERT!! Stort grattis till Delfi ägare Pia Larnelius! Vi är så glada!
Golden Tyries All That Giltters Delfi
Golden Tyrie's All That Giltters "Delfi"
______________________________________________________________________________

Gällivare 29/6 & Piteå 6/7"Chanel" Golden Tyrie's A Diamond In North, visades på SKK internationella utställning i Gällivare den 29/6 med bra resultat!! Hon vann sin klass med excellent och CK, tog 2: a Bästa tik och R-CERT!! Stort grattis Sussi och Chanel, är vi så stolta över er båda!! Domarnas ord om Chanel: "Very feminin, excellent size well balansed, beautiful head and expression,very good bite,nice angulations-excellent topline, excellent coat, moved freely"..

Och den 7'de juli var det dags igen, fast denna gång i Piteå! Denna dag var tre sycken vackra flickor som deltog i Chanels klass, och 13 tikar anmälda totalt. Chanel vann sin klassen med Excellent och CK och var dessutom nära på att få en placering i bästa tik. Detta trots sin unga ålder på 11 månader.  Chanel har under början av sin utställningskärriär visats med fin framgång och detta tack vare hennes ägare Susanne. Vi är givetvis otroligt stolta över dem båda! GRATTIS ännu en gång!


______________________________________________________________________________

SKK Internationella Utställning i Vänersborg , 

9 JuniOohh wiiie! Vilken dag DAG det blev på SKK Internationella utställning i Vänersborg, 35 TTs under domare Kristina Purens, Sverige! "Batman" - NORD, FIN, SE, NO, DK CH Fabulous Teddy s Heartbreaker - gjorde sin debut i Championklass vilket gick över all förväntan!!!! Han vann nämligen championklassen med CK, tog Bästa Hane, fick sitt första svenska CACIB och blev Bäst i rasen!!! Ja, vad skall man då säga om detta? Vi är helt mållösa och spåklart mycket nöjda och glada!! Det hade väl ingen kunnat tro att han skulle få en sådan fantastisk start på sin kärriär denna fina klass! Och de fina resultaten slutar inte här, för lilla "Delfi" Golden Tyrie's All That Glitters, ställdes också ut i Vänersborg vilken gick alla tiders! Hon blev nämligen 2'a i junioklassen med Excellent! Så nu säger vi GRATTIS till ägare Pia och TACK för en trevlig dag!
BIR Fabulous Teddys Heartbreaker BIM FIN SE UCH Falamandus Once Upon A Kick
BIR : Fabulous Teddy's Heartbreaker & BIM : FIN & SE UCH Falamandus Once Upon A Kick


Golden Tyries All That Glitters Delfi
Golden Tyrie's All That Glitters "Delfi"
______________________________________________________________________________

SvKTR Utställning i Tånga Hed , 1/6 - 13Golden Tyrie's har fått en sprillans ny CHAMPION idag! SvKTR's utställningen i Tånga Hedär en utställning som vi årligen brukar besöka men i år blev denna dag väldigt speciell för oss! Vår älskade "Batman" tog nämligen sitt sista CERT och kan numera kalla sig själv: Nordisk, Finsk, Dansk, Norsk och Svensk Utställningschampion Fabulous Teddy's Heartbreaker!!!! Från och med det att Batman fyllde 9 månader och gjorde sin premiär i juniorklassen i slutet på mars förra året, så har han på dryga ett år lyckats plocka åt sig hela 16 CERT , var av ett i Norge, ett i Danmark, och två i Finland. Så det var med all rätt som han nu kunde bli tilldelad alla dessa titlar. Batman har haft en helt fantastisk start på sin utställningskärriär trots sin unga ålder på två år. Vi vill passa på att tacka alla våra kära hundvänner som stöttat och gratulerat under resans gång, utan er hade inte denna glädje varit den samma! Så från och med nu kommer vår lille kille att börja tävla mot de "stora pojkarna" i championklassen, vilket vi ser fram emot med spänning!
Men dagens resultat slutar inte där, "Delfi" Golden Tyrie's All That Glitters, ställdes också ut och gjorde just denna dag sin debut i juniorklassen vilket gick hur bra som helst!! Delfi vann sin klass med Excellent och blev också tilldelad CK (av 7 mycket vackra unga flickor)! STORT GRATTIS till hennes ägare Pia Larnelius, och tack för att du tar så väl hand om henne!!
 


Vr nya champion Batman
Vår nya champion : Batman
Delfi vann Juniorklassen med Excellent och CK
Delfi vann Juniorklassen med Excellent och CK
______________________________________________________________________________

TTS Special i Hässleholm

Jösses vilken dag!!! Årets första tibetansk terrier specialitet i Hässleholm är nu avklarad och ja, vad skall man säga? Av 89 anmälda Tibetansk Terrier så  gjorde "Batman" - Fabulous Teddy s Heartbreaker, strålande bra ifrån sig! Han vann sin klass med HP, tog blev placerad som 1'a Bästa Hane och blev till slut tilldelad den röd/gula rosetten = BÄST I RASEN!!! Inte nog med det, han blev också tilldelad sitt första klubb Cert! Även Golden Tyrie's A Diamond In North "Chanel" ställdes ut denna helgen och detta första gången officiellt i juniorklassen, och vi kan stolt meddela att hon vann sin klass med Excellent och CK och placerades som 3 Bästa Tik, endast 9 månader gammal! ! STORT GRATTIS till Susanne Engström och Chanel .... Vi är mycket stolta över er båda!
 


Foto av Anders Jrvtegen
Foto av Anders Järvtegen
______________________________________________________________________________


Hamina & HelsinkiVilken HELG vi haft!!! Maj är utställningarnas månad och i år bestämde vi oss för att leta oss utanför Sveriges gränser just när det är som mest hektiskt här hemma. Förra helgen besökte vi Danmark vilket slutade med fantastiska resultat, och nu i helgen packade vi åter igen in hela flock i bilen och styrde vår kos mot Finland! Efter en underbar båttripp genom Stockholms, Ålands och Åbos skärgård nådde vi på fredagskvällen Batmans kära hemland. En MYCKET häftig känsla vill jag meddela! Resan fram till hotellet i Helsingfors gick bra, och väl framme var hundarna mer än nöjda över att få dela på en av hotellrummets sängar. På lördagen var vi upp tidigt och hoppade och detta för att vi nu skulle resa vidare öster ut mot den lilla staden Hamina för att delta på helgens första utställning. Vi hade sätt fram emot lördagen lite extra eftersom att visste att Batmans syster Dunia och morbror Leevi skulle delta på utställningen. 

Det blev ett kärt återseende med Batmans uppfödare Tarja, och det var med stor glädje som vi nu också fick träffa hans släkt! Dunia var, precis som vi hade anat, en kvinnlig kopia av sin bror och kärlek uppstod från första stund. Hon var vacker som en dag precis och likaså morbror Leevi! Hur som helst, när alla hälsat på alla så var det dags att börja borsta.
"Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, var först ut att börja tävla vilket han också gjorde med stil. Han vann Öppenklassen med CK och blev senare placerad som 3a Bästa Hane och blev där med tilldelad det finska CERTet !!! Batmans morbror Leevi vann Championklassen och blev Bästa Hane samt BIM, så det blev en bra dag för Fabulous Teddy's på hansidan.
"Tyris" SE UCH Thokkadis New Endless Sunrise, ställdes även hon i öppenklassen där hon vann med CK. Senare i Bästa Tik blev hon tilldelad R-CERTet vilket betydde att hon var nervkittlande nära på att få det Finska Championatet. CERTet gick till en gudomligt fin finsk unghundstik så vi kände oss nöjda över resultatet. Väl tillbaka på hoteller på eftermiddagen slängde vi oss, tillsammans med hundarna, baklänges i sängen och började smälta dagens alla intryck och gladde oss över att Batman nu hade fått ytterligare ett CERT, och denna gång i Finland! 

På söndagen gick vi upp tidigare än på lördagen och trots att utställningsplatsen låt 5 min bort. Tibbarna var förs in i ringen och vi bestämde oss för att ta de mesta av pälspysslet på hotellrummet. Väl framme på utställningsplatsen i Helsingfors så hade Tarja med en överraskning! Hon hade tagit med sig Batmans mamma Daniela, och må ni TRO att vi blev glada över att få träffa henne! Det fanns så mycket likheter mellan dessa två och det gladde oss att se. Riitta och Sari som vi träffade i Stockholm i slutet på Mars kom också till utställningen och höll och sällskap under dagen, och de var också dessa två som stod för underhållningen vid ringkanten. Batman var först ut även idag och vann ännu en gång sin klass. Senare i Bästa Hane blev han utplockad och placerad som 3a och fick ytterligare ett CERT och blev dessutom tilldelad R-CACIB! Hanen som vann (som för övrigt var Tyris pappa Hugo) var Internationell Utställningchampion, så därför gick CACIB'et direkt vidare till Batman!!!!

Även Tyris visade upp sig från sin bästa sida och vann ännu en gång öppenklassen med CK, och det var då Marie höll på att trilla av stolen. Spänningen var olidlig när vi gick in i Bästatik klassen då vi visste att det var tre fina tiknar som tävlade om CERTet. Efter ett varv i ringen så gjorde domaren sitt val, och Tyris blev placerad som 3a Bästa Tik och blev tilldelad R-CACIB med inte nog med det. Eftersom att tikarna framför redan var Finska Utställningschampions gick även CERTet till Tyris, vilket i sin tur betydde att Tyris blev tilldelad det Finska Utställnings Championatet!!! Glädjen var total, vilken helg!

Vi vill tacka Tarja och våra kära vänner för de gjorde dessa två dagar till ett minne som vi sent kommer att glömma. Många skratt blev det men också en hel del tårar av glädje. På båten påväg hem skålade vi med champagne i den vackra solnedgången vilket blev ett fantastiskt avslut på en lika så fantastisk helg som vi sent kommer att glömma!


Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" 2 x CERT vinnare & 1 x R-CACIB -> CACIB vinnare
SE UCH FIN UCH Thokkadis New Endless Sunrise "Tyris" 1  R-CERT vinnare , 1 x CERT vinnare & 1 x R-CACIB vinnare


______________________________________________________________________________

2 x Internationell i RoskildeAtt vara på utställning är nog det bästa som finns! Och så syftar jag inte bara på själva tävlandet utan även på allt som hör där till! Nu i helgen 4-5 maj packade vi in Batman och Tyris i bilden och gav oss iväg till Roskilde i Danmark. Vi hade under en längre tid pratat om att åka till vårt kära grannland och nu i helgen kom vi äntligen iväg. Solen har strålat hela helgen och vi har där med också fått försmak på sommaren. Dagstemperaturen låg mellan 17-20 grader båda dagarna, och det är nu, såhär efter helgen som vi med ett stort leeende och med solbrända kinder kan meddela helgens resultat!

Dag 1 , 36 hundar anmälda under domaren : Tony Moran, Irland
Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" blev Exc 1 i sin klass med CK , 2'a Bästa Hane med Danskt CERT & sitt första CACIB !!!
CH. Thokkadis New Endless Sunrise "Tyris" blev Exc 2'a i öppenklassen utav 5 deltagande

Dag 2 , 31 hundar anmälda under domare : Florence Fahey, Irland
Fabulous Teddy's Heartbreaker "Batman" blev Exc 1 i sin klass med CK , 3'a Bästa Hane med R-CACIB

CH. Thokkadis New Endless Sunrise "Tyris" blev OPL i Championklassen

På lördagskvällen så var vi även och hälsade på Karina, Martin och Melis (GT's Abbelini) som bor ca 1,5 mil utanför Roskilde! Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans med god mat och många skratt.  Vi är så glada att vi äntligen fick träffa lilla Melis igen eftersom att hon bara var 8 veckor när hon flyttade hemifrån. Melis är en UNDERBART härlig liten tjej som är full av liv, energi och massa bus vilket vi bara älskar!!!! Ett STORT TACK till er Karina och Martin för en trevlig kväll hemma hos er !!Batman vann sitt frsta CERT CACIB i DK
Batman vann sitt första CERT & CACIB i DK


Vr underbara lilla prla Tyris
Vår underbara lilla pärla, Tyris


Karina Cookie Muffin och Melis
Karina, Cookie, Muffin och Melis
______________________________________________________________________________


Valputställning i Varberg 14 AprilJust tillbaka från TTS Valp & Junior utställning i Varberg! Först och främst vill vi tacka Västra Kretsen för en trevlig anordnad utställning! Vill också tacka alla som deltog för trevligt sällskap vid ringkanten och sist min inte minst vill också ge en STOR KRAM till våra valpköpare : Madeleine & Lars , Pia och Birgitta, och tacka er så mycket för en fin och mysig dag som vi nu kommer att kunna lägga på minnet! Vi är väldigt stolta över våra tre "barnbarn" som skötte sig exemplariskt i ringen och som med både glädje och energi visade upp sig från deras finaste sidor! ♥ Vill också ge en eloge till våra unga handlers Hampus och Li som båda debuterade i barn med hund med sån' kärlek, glädje och känsla.... !! 

Och så har vi dagens resultat ; "Ozzy" GT's Abracadabra, blev för dagen OPL i Valpklassen 6-9 mån men med en strålande kritik! Lilla chamknuttan "Noelle" GT's Art-Déco blev 3a i tik klassen 6-9 mån och även hon med strålade kritik!!! GT's All That Glitters , också kallad Delfi vann klassen 6-9 mån, blev Bästa tikvalp, Bäst I Rasen och blev även placerad som 2a i Gruppen !!! GRATTIS Pia !!! Måste säga att vi är riktigt imponerade över hur våra nu 8 mån gamla valpar klarade denna långa dag, att de med sådan ro, tar livet med en klackspark och möter allt nytt med glädje, är den absolut STÖRSTA vinsten för oss !!! Vill ännu en gång tacka alla våra valpköpare för att ni tar så himla väl h and om våra små hjärtan !!! Valp utstllning i Varberg 042Valp utstllning i Varberg 020


Golden Tyrie's Art-Déco "Noelle" & Golden Tyrie's Abracadabra "Ozzy"
Golden Tyries All That Glitters Delfi
Golden Tyrie's All That Glitters "Delfi"
______________________________________________________________________________

Senaste nytt ....Nu har det gått ett par veckor sedan vi gjorde våra senaste uppdateringar här på hemsidan, så nu kände vi att det var dags igen! I vanlig ordning har schemat varit fullspäckat och vi har sedan sist hunnit med både en valpträff och ett par utställningar, såklart!
Den 10 mars fick vi besök av Doriz, Noelle, Ozzy, Miro och Delfi och deras mattar och hussar! Vi här i Hällingsjö bjöd in till vår andra gemensam valpträff för A-kullen. Solen strålade denna vårdag men vinden blåste isande kallt.  Trots denna isande kylan så lyckades vi nå vår mål, vilket för dagen var fotbollsplanen, och väl på plats släppte vi hundarna som förtjust rusade omkring och lekte medans vi andra vart fullt upptagna med att hålla oss varma. En uppfriskande promenad blev det, och hundarna njöt i fulla drag! Väl hemma igen tog vi oss en fika och passade på att prata medans valparna hade det trevligt i varandras sällskap. Vi vill tacka er alla så hjärligt för att ni ville komma och dela denna dag med oss, och vi hoppas ju såklart på ett snart återseende! Bilder från vår valpträffen hittar ni under "Aktiviteter".

Den 24 mars var det åter igen dags för utställning och denna gång bar det av mot SKK Internationella utställning i Malmö tillsammans med Pia och Delfi. Att mässhallarna i Malmö har hala golv är ingen nyhet och vi beundrar att våra hundar, trots detta, lyckades göra ett sådant fantastiskt jobb som dem gjorde! Vi fick en riktigt trevlig dag tillsammans och resultaten är vi mer än nöjda med!
"Delfi" - Golden Tyrie's All That Glitters var först ut i valpklassen. Hon vann sin klass med HP och slutade senare som BIM-Valp (Bäst i motsatt kön), Detta var Delfi's första stora utställning och en bättre start hade hon inte kunnat få! Stort GRATTIS till ägare Pia , och såklart grattis till bustrollet Delfi också!
Vår lille prince charming a.k.a"Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, ställdes ut i öppenklassen vilket också slutade bra! Batman vann sin klass med CK , placerade sin som 4'a bästa hane och tog sitt ( 9'onde !! ) CERT !!! Så lyckan var total!!! Vi vill tacka alla härliga, glada människor runt ringkanten för en fin dag och vi vill såklart gratulera alla dagens vinnare! Delad glädje, är dubbel gjädje, som vi brukar säga.

 

En vecka senare, den 31/3 var det åter igen dags för utställning, och denna dag bar det av mot huvudstaden! Just denna natt skulle klockan dras fram från vinter till sommartid så det var ett trött team som slog upp ögonen när klockan ringde halv 4 på söndagsmorgonen. (Inte undra på att icke hundutställare tror att man är smått galen.) Hur som haver, upp vi kom vi i alla fall till slut och var på plats på Stockholms Internationella i god tid. Dagen till ära hade vi besök från våra kära finska vänner som rest med båten över natten. Batman fick träffat sin halsyster Fiona från mamma Danielas första kull, och må ni tro att vi fick oss ett gott skratt när vi insåg att dessa två var precis av samma skrot och korn. Kul hade de, och det hade vi också!
Detta blev Batmans sista utställning i öppenklassen vilket också gick riktigt bra! Han vann sin klass med CK , blev 2a bästa hane med CERT och tilldelades R-CACIB! CACIB'et (som var dagens mål) gick till dagens bästa hane och BIR , den mycket tjusige finska hanen Rasmus som till och med fick en helt ny titel Internationell Utställningschampion! Så vi var mer än nöjda med dagen. Batmans nästa utställning i Sverige kommer att äga rum i sommar, och då återstår ett CERT till. När har får detta kommer att tilldelas titlarna : Svensk och Norsk utställningchampion, så nu väntar vi med spänning på detta och håller såklart våra tummar och tår att det skall gå vägen.
Valptrff 103
Valpträff 10/3
600263_355269514583836_1432159839_nDelfi 111_redigerad-1Batman vann CERT & lilla Delfi vann BIM valp i Malmö 24/3
GTs All That Gitters Delfi BIM Valp BIR ValpChilus Jason Stackhouse
GT's All That Gitters "Delfi" BIM Valp! & BIR ValpChilu's Jason Stackhouse!


Batman och hans syster Fiona i Stockholm 293
Batman och hans syster Fiona i Stockholm 29/3
______________________________________________________________________________

Sätila Inoff 23 februariVi hade en härlig dag 23/2 på Sätila valputställning! Golden Tyrie's Abracadabra "Ozzy" tog BH och slutade som BIM-Valp! Och Golden Tyrie's All That Glitters "Delfi" tog BT och slutade som BIR-valp och samt att hon blev # 2 Bäst i gruppen! Hurra! Grattis de stolta ägarna Birgitta Magnusson & Pia Larnelius!!
Golden Tyries All That Glitters Delfi
Golden Tyrie's All That Glitters " Delfi "

285697_343903519053769_1609202140_n538191_343903445720443_1374782791_n543820_343903609053760_247762163_n
______________________________________________________________________________

Inoff Utställning i Boden 16 Februari


"Chanel" - Golden Tyrie's A Diamond In North, var på Inoff utställning i Boden och ställdes i valpklassen (6-9 mån) Chanel vann sin klass med HP, tog BT och slutade som BIR - valp!! Och det slutar inte där, hon blev åter igen nominerats i Best in Show, och hamnade bland de 10 sista!! Vi är så stolta över!! Stort grattis Susanne och Chanel, ni gör ett fantastiskt jobb tillsammans!


Eskilstuna 26/1 . 2013

Eskilstuna SvKTR Special 2013.01.26. Domare Yvonne Cannon, Irland ..... "Batman" - Fabulous Teddys Heartbreaker: Exc 1 med CK 1 Bästa Hane, Cert och slutade som BIM!! ... "Delfi" - GT's är All That Glitters, vann sin klass (4-6 månader) och slutade som 2: a Bästa tikvalp! Stort grattis ägare Pia Larnelius! "Doriz" GT's A Crystal Delight och Ann-Helen Lindbäck Augustsson slutade som 4'a i samma klass! Mycket bra gjort för att vara första gången, vi är så stolta över er! GT Abracadabra blev 2: a och GT A Spooky Mist blev 4:a i Valpklass (4-6 månader). Vi vill tacka Pia och Ann-Helen för en trevlig dag! OCH det slutar inte där! Susanne Engström & GT's A Diamond In North "Chanel" hade en bra dag på Bodens Inofficiella utställning och hamnade bland de 9 sista i Best In Show!! GRATTIS Sussi och Chanel, är vi så glada och stolta er!! ♥ Och det slutar inte där. "Ifa" GT's Amazing At Rogell var på utställning i Norge samma dag och slutade som BIR-valp! Ett stort GRATTIS säger vi till Ellen! Vi har fått en fantastisk start på 2013, och vi är så glada!
" Batman " - Fabulous Teddy's Heartbreaker , BOS!
BOB : "Chessy" - DK V-12, JWW-12, NORD V-12 Kuai Le Gou's Smash Hit ..
Both dogs with an age of 21 month!
______________________________________________________________________________

My Dog 2013


My Dog på Svenska Mässan i Göteborg är en utställning som blivit en riktigt trevlig tradition, och för 7de året i rad deltog vi på mässan den 3-4 januari 2013. Är man precis som vi, helt utställningstokiga, så finns det inget bättre sätt att inleda det nya året på än att besöka denna stora, maffiga hundutställning. "Batman" - Fabulous Teddy's Heartbreaker, som under 2012 visar stor framgång i utställningsringarna runt om i landet, inlädde det nya utställningsåret med dunder och brak! Dag ett deltog 42 anmälda tibbar under domare Antonio Di Lorenzo från Norge. Batman som numera ställs i öppenklassen vann sin klass med Excellent och blev tilldelad CK. Han blev senare oplacerad (6a) i bästa hane men vann sitt 7de CERT!
Dag två var det 52 anmälda under anatomi experten Svante Frisk från Sverige. Batman vann även idag öppenklassen och blev tilldelad CK. Senare i bästa hane var det en tuff konkurrens, men Batman slutade om 3a bakom två mycket vackra Internationella Champions och blev tilldelad sitt 8de CERT! Så gissa om vi svävade som på moln ut ur ringen?! En bättre start på det nya året hade vi inte kunnat få. Tack till alla er som var på mässan för två trevlig dagar, och stort grattis till helgens alla vinnare!
"Batman" Fabulous Teddy's Heartbreaker
7 x CERT vinnareDoris - Golden Tyrie's A Crystal Delight


318010_134478236711650_1317076520_n388247_134478246711649_1312673918_n734990_134478240044983_88333968_n

Underbar lilla "Doriz" - Golden Tyrie's A Crystal Delight 5 månader tillsammans med sin matte Ann-Helen ♥

______________________________________________________________________________

Inoff Utställning i Letohallen i Norge + Inoff i Kalix


Idag gjorde vi en trevlig liten roadtrip till Letohallen i Norge för ställa ut våra nu 5 månader gamla valpar. Må ni TRO att det var en häftig känsla att se "sina avkommor" springa i ringen för första gången, och vi kan nu stolt meddela dagens resultat. Av 15 anmälda valpar blev "Miro" - Golden Tyrie's A Spooky Mist , 1a i klassen (4-6 mån) med Very Promising och slutade som 2'a Bästa Hanvalp, och "Ozzy" Golden Tyrie's Abracadabra, blev tvåa med Very Promising i samma klass! På tiksidan hade vi "Ifa" Golden Tyrie's Amazing At Rogell, som knep första platsen i klassen (4-6 mån) och på andra plats kom "Delfi" Golden Tyrie's All That Glitters, båda tjejerna blev tilldelade Very Promising. Ifa slutade som 2'a Bästa Tikvalp ♥ TACK ska ni ha för en trevlig dag, vi är SÅ otroligt stolta och glada!!!! Vill såklart gratulera våra valpköpare till de fina resultaten! Alla fyra fick strålande kritiker, och bilder kommer senare. "Chanel" Golden Tyrie's A Diamond In North, gjorde sin debut i utställningsringen idag i Norrland, där hon blev tilldelad HP och slutade som BIR-valp!!! STORT GRATTIS Susanne Engström ♥