SE CH & FIN CH & NO CH & KBHVV-19
THOKKADIS NEW ENDLESS SUNRISE    "Tyris"  • Born:     22 april 2010

  • Eyes:      UA 

  • HD:     A/A 

  • DNA :     PLL: clear, NCL: carrier, 

  •        PRA3 & RCD4: clear

  • Color:     Golden & white

  • Size:        38 cm

Om Tyris

Tyris och hennes kullsyskon föddes på Kennel Thokkadis i Boden den 22 april år 2010. Tyris blev tillsammans med sina åtta syskon resultatet av en mycket efterlängtad kombinationen mellan den charmiga och tibbetypiska "Wilma" (Latisch Humble Be) och den vackra finska hanen "Hugo" (Ch. Falamandus Knock Out).  
Tyris blev en del av vår familj vid en ålder på fem månader, och hennes entré  blev början på en fantastisk resa som pågår än idag.... 

Damen med det stora hjärtat & humorn

Tyris kallades i sina unga år för "the golden dream", vilket inte bara refererade till hennes fantastiska färg, utan även till hennes personlighet. Tyris är den vänligaste, roligaste och charmigaste tibbedam du kan tänka dig - egenskaper som tillsammans med hennes trygga och stabila personlighet gör henne till en utmärkt mamma, mormor men också en underbar hund att dela livet med. Tyris humor och charm genomstrålar hela hennes personlighet, något hon är väl medveten om - och som hon gärna "drar nytta av" för att få som hon vill. Att sitta i knät är bland det bästa hon vet, och skulle du mot förmodan neka henne en plats, så kan du räkna med att få ett pipande - och yl-liknade läte till svars; ofta i kombination med en bedjande blick och viftande svans.

Tyris är också familjens "försterymmare" med en imponerande förmåga att hitta även de minsta och mest oväntade rymningsvägar. Rymningarna sker genom strategiskt- och väl genomtänkta beräkningar - när ingen ser. Syftet? Tja, istället för att äta sin frukost så föredrar hon att ta en sväng till grannens kompost.

Tyris - kennels stamtik

Tyris är mamma till Golden Tyrie's A -kull och B - kull ,och flera av hennes avkommor kan idag titulera sig som champion. Tyris är också mormor till C-kullen som är född 2016, och gammelmormor till D-kullen och E-kullen.


Prefixet Golden Tyrie's är uppkallat efter Tyris - där "Golden" symboliserar hennes underbara färg och personlighet, och där "Tyries" är uppkallat efter hennes tilltalsnamn.  

Vår älskade Tyris lämnade oss sommaren 2022.