FABULOUS TEDDY'S TAKE A BOW    "Essie"  • Born:     June 2, 2020

  • Eyes:      Clear 

  • HD:     B/B

  • DNA :     PLL: clear, NCL: clear, 

  •        PRA3 & RCD4: clear,
       PD: clear

  • Color:     Black & white

  • Size:        40,5 cm
   C/O:  Mariann Karlsson

Om Essie

Essie är kennelns senaste stjärnskott och kommer ursprungligen från Fabulous Teddy's kennel i Finland, uppfödare Tarja Salo.
Essie har en fantastiskt stamtavla bestående av ett flertal hundar och linjer av mycket hög kvalité. Essie är dotter till "Hype" (Ch. Fabulous Teddy's Queen Of The Gang) och "Aston" (Ch. Falamandus  Universal Classics) uppfödare Tanja Hakamo, kennel Falamandus.

En härlig liten dam full av energi!

Essie är född på samma kennel som vår fantastiska "Batman" (C.I.B & NORD & NO & DK & FIN & SE UCH & DK V - 14 &  NO V-14 Fabulous Teddy's Heartbreaker) och inte nog med det, Batman är dessutom är bror till Essies mormor.  Då Batman har kommit att betyda oerhört mycket för oss, så var självklarhet att skicka en valpförfrågan i samband med att kombinationen mellan Essies föräldrar Hype och Aston offentliggjordes. Och i september 2020 så kunde vi äntligen hämta hem vår efterlängtade Essie!

Essie är en underbart härlig och energifull ung dam, ett riktigt litet krutpaket! Hon är dessutom väldigt lyhört och alert och uppskattar att vara med där det händer. Essie ägs av oss och lever tillsammans med vår gode vän Mariann och hennes sambo Roger i Kungälv. Vi uppskattar Essies regelbundna besöken hos oss.  

Inför framtiden

Då Batman har en C-höft så har vi valt att utesluta honom från vårt avelsprogram.  Vi är därför otroligt glada över att vi fått möjligheten att genom Essie också få tillbaka Batman och delar av hans stamtavla. Vår förhoppning inför framtiden är att vi genom Essie ska få möjligheten att utveckla vårt avelsprogram.

Vi vill rikta vårt största tack till Tarja Salo, kennel Fabulous Teddy's kennel och Niko Karhu, ägare av Hype, för att ni gav oss möjligheten att få köpa Essie.