C.I.B , NORD , NO , DK , FIN , SE UCH , DK V - 14, NO V-14  
FABULOUS TEDDY'S HEARTBREAKER     "Batman"  • Born:     11 maj 2011

  • Eyes:      UA 

  • HD:     B/C 

  • DNA :     PLL: carrier, NCL: clear 
     

  • Color:     Black with white            markings

  • Size:        42 cm

Om Batman

Batman är uppfödd på kenneln Fabulous Teddy’s (Mrs Tarja Salo) i Finland. Han blev tillsammans med sina fem syskon resultatet av en mycket spännande kombination mellan Tarjas vackra tik ’Daniela’ (CH. Fabulous Teddy’s Daniela My Love) och den amerikanska hanen ’Munchy’ (US CH Relee’s Crunch Munch). Batman blev en del av team Golden Tyrie’s i slutet av sommaren 2011.

Familjens filosof och barnvakt 

Batman är den mjuka och vänligaste person du kan tänka dig. Men sin filosofiska och något egna personlighet spenderar han gärna sina dagar genom att göra det som tibbar gör allra bäst – hålla utkik. Han skulle kunna beskrivas som lugnet själv, och är till skillnad från vissa andra av familjens hundar, den som är minst äventyrslysten; för Batman föredrar att sitta på sin utkiksplats och spanar över nejden.  Batman är den vänligaste själ man kan tänka sig, vilket i kombination med sin pratsamma, svans-viftande och charmiga personlighet gör honom till en underbart trevlig familjehund. 
Batman älskar valpar och hans stabila och lugna personlighet gör honom till en ypperligt bra barnvakt.

En fantastisk utställningskarriär 

Som ung var Batman en fantastisk utställningshund och vi delar många oförglömliga utställningsminnen tillsammans med honom. Han vann bland annat 16 CERT på drygt två år och utsågs till årets vinstrikaste tibetanska terrier år 2013. Batman kan idag titulera sig som internationell, nordisk, svensk, dansk, norsk och finsk Champion samt dansk och norsk vinnare – 14.

Batmans utställningskarriär avslutades år 2016 och idag lever han som lycklig pensioner tillsammans med Malin och hennes sambo.