Nyheter

Här skriver vi om våra senaste nyheter.

 

Uppdatering - valpar

Vi är mycket glada att kunna berätta att kärlek uppstod under påskhelgen. Efter två lyckade dejter kan vi nu meddela att Keila är parad, och att vi nu väntar med spänning på att få se resultatet.

Om allt går som planerat så beräknat vi att vår E-kull kommer födas runt v. 24.  Mer informations om den kommande kullen finns att läsa under "Valpar". Vidare uppdatering kommer så snart vi vet att Keila är dräktig.

Vill ni följa vår resa? Vill passa på att tipsa om att vi finns på både facebook och instagram.

Valpar planeras till sommaren 2022!

Vi planerar att para vår ljuvliga "Keila" SE CH & DK CH & NO CH Golden Tyrie's Charisma i aprill 2022. Valparna beräknas att födas i mitten av juni, och kommer att vara klara för leverans i augusti. Keila är HD-röntgade och ögonlyst UA samt DNA-testade för PLL, NCL, RCD4 , PRA3 & Pituitary Dwarfism.

Allt är förberett för parning,  och Keila ha precis börjat löpa. Den tilltänkta hanen, en underbart trevlig och glad herre med många fina tibbetypiska karaktärsdrag, kommer att presenteras så snart parningen är gjord. Han är likt Keila ögonlyst, DNA-testad samt HD-röntgad med resultat A/A.

Om Keila:
"Keila är den vänligaste och gladaste tibbetjej man kan tänka sig, och precis som hennes namn antyder, så är hon också otroligt karismatisk. Vi skulle vilja beskriva henne som intelligent, lyhörd, smart, glad, men också väldigt kärleksfull och lojal, med bästa tänkbara temperament!".

Läs gärna med om Keila under "Våra hundar - Keila"

Vi har längre planerat för denna kombination, och är mycket förväntansfulla över att den snart kommer att bli möjlig att genomföra.
Är ni intresserade och vill veta mer? Välkomna att kontakta oss! Våra kontaktuppgifter finns att hitta under fliken "Valpar". 


Vad vi gör

Vilken resa! I år är det 10 år sedan vår första kull föddes, och vi firar 10-års jubileum! Det har gått 16 år sedan vi köpte vår första tibbe Milton, och mycket har hänt sedan dess. Vi har under åren som gått haft förmånen att lära känna "vår" fantastiska ras tibetansk terrier; en charmig, humoristisk och mycket familjekär hund. Individer med sina egna specifika karaktärsdrag - ett val som vi aldrig ångrat! Att dela vardagen med en tibbe - ger livet en större mening. Vi har under åren som gått fått uppleva många fantastiska ögonblick. Vi har rest och lärt känna tibbemänniskor från när och fjärran, som alla delar vår passion för rasen. Vi har sett nytt liv se dagens ljus, men även fått följa våra mest älskade, till sista andetaget. En helhet som gjort vår kärlek till rasen än starkare än vad vi någonsin hade kunnat drömma om.

År 2010 blev starten på den resa som fortfarande pågår än idag. Tyris gjorde sin entré i vår familj, och det var senare genom henne, som drömmen om att själva kunna bedriva uppfödning blev sann. Prefixet Golden Tyrie's är uppkallat efter Tyris - där "Golden" symboliserar hennes underbara färg och personlighet, och där "Tyries" är uppkallat efter hennes tilltalsnamn.  

2012 föddes vår första och mycket efterlängtade kull, ett resultat av en kombination som gjordes mellan Tyris och den förtjusande Charan. Kärleken till Charan uppstod på världsutställningen i Paris 2011, och det var minst sagt "love at first